Обвиняемият Здравко Дечкин е получил обещание за 17 000 лева

...
Обвиняемият Здравко Дечкин е получил обещание за 17 000 лева
Коментари Харесай

Обещали на Дечкин 17 бона или БМВ за да обере убитата...

Обвиняемият Здравко Дечкин е получил заричане за 17 000 лв. или БМВ Х5, като в подмяна е трябвало да ограби чантата на милионерка Виолета Балабанова, в която имало нотариални актове за цялото имущество, оставено от починалия ѝ татко.

32-годишният мъж е упрекнат за убийството, осъществено преди 10 години, а през днешния ден той жали наложената му мярка за неотклонение „ задържане под стража “ пред апелативния съд. Съдия Васил Гатов реши, че Дечкин следва да остане в следствения арест, където ще чака приключването на следствието и стартирането на делото всъщност.

Защитниците на Дечкин Славко Николов и Красимир Елдъров обявиха пред съда, че са налице доста нарушавания при задържането на техния клиенти – над 10 часа му бил отказван юрист. По думите им през това време чиновниците на реда се опитвали да изтръгнат признания от обвинения.

От това се възползва и прокурора, който съобщи, че данните изнесени то Дечкин може да даде единствено някой, който е съпричастен към действието. По данни на проверяващите, в тази ситуация е забъркан и сина на Вилета – Георги, който провел над 14 телефонни диалога с обвинения във съдбовната нощ.

„ От 11 години развъртвам почтен бизнес. Не съм нападателен и в никакъв случай не съм влизал нито в съда, нито в полицията. Не желая да бъда в ареста, а мярка – друга от „ задържане под стража “, съобщи пред съда Дечкин, чието заведение се намира на метри от Окръжната следствена работа.

Въпреки доводите на бранителите и настояването на обвинения, арбитър Гатов удостовери наложената от миналата инстанция най-тежка мярка „ задържане под стража “. Според съдиите може да се направи обосновано съмнение, че точно Дечкин е килърът, а също така има и действителна заплаха той да се укрие.

Определението на апелативния съд е дефинитивно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР