Обвиняемият за нападението над 18-годишна жена в Стара Загора, обезобразена

...
Обвиняемият за нападението над 18-годишна жена в Стара Загора, обезобразена
Коментари Харесай

Обвиненият за нападението над 18-годишна жена в Стара Загора е задържан отново

Обвиняемият за нападението над 18-годишна жена в Стара Загора, обезобразена с макетен нож, е арестуван още веднъж. Това заяви в неделя Районната прокуратура в Стара Загора, представена от Българска телеграфна агенция.

Случаят е от края на юни, само че. За нападението е упрекнат някогашният другар на потърпевшата, който в началото е бил арестуван, а по-късно е пуснат на независимост.

Сега обвиненият, разпознат от прокуратурата като 26-годишният Г. Г. , е арестуван още веднъж за 72 часа. Предстои обвиняването да изиска непрекъснат арест. Освен това му е неразрешено да напуща страната.

Повдигнато му е ново обвиняване за това, че преди нападението е заплашил с ликвидиране 18-годишната Д. М. Според прокуратурата той два пъти ѝ е изпратил текстови известия със закана с ликвидиране посредством интернет приложение в дните преди да я нападне.

Обвиняемият е задържан към 7:30 часа в сутринта в неделя от служители на реда на входа на Стара Загора, до момента в който е пътувал в автомобил.

Прокуратурата показва още, че мъжът преди е осъждан за нанасяне на телесна щета по хулигански подбуди.

цитира юриста на обвинения, който показа друга версия. По думите му клиентът му Георги Николаев е бил извикан да се яви на разпит през нощта против неделя и е арестуван за 24 часа.

В петък и оповестиха за случая на 18-годишна жена в Стара Загора, обезобразена с макетен нож. Те цитираха майката на потърпевшата, съгласно която щерка ѝ е с 400 шева, със строшен нос и коса, подстригана с машинка, при което също е претърпяла пострадвания.

Два дни след нападението от 26 юни Районната прокуратура в Стара Загора е повдигнала на някогашния другар на потърпевшата обвиняване за причиняване на междинна телесна щета, което се санкционира със затвор до шест години.

Той обаче е на независимост от началото на юли, откакто Окръжният съд в Стара Загора е отменил непрекъснатия му арест. Съдът изясни решението си със съдебномедицинската експертиза по случая, която съгласно магистратите гласи, че потърпевшата е претърпяла лека телесна щета, а не междинна, както твърди прокуратурата.

След като казусът стана обществен, Районната прокуратура заяви, че, които да ускорят следствието. Това се случи повече от месец след самото нахлуване. Разпитани са нови очевидци и е назначена нова експертиза, която да откри характера на пострадванията на потърпевшата.

Граждани провеждат в понеделник в поддръжка на обезобразената жена.

България беше наказана от Европейския съд по правата на индивида в Страсбург, че не е защитила жертва на принуждение в различен сходен случай. Ставаше, пребито от приятеля си, чийто случай е дипломиран от обвиняването като лека телесна щета - закононарушение, което се проверява единствено по тъжба на потърпевшия.

Случаят на обезобразената 18-годишна жена идва на фона на статистика на неправителствени организации, че една на всеки три дами в България е претърпяла принуждение. Официална статистика няма.

Последният прочут тежък случай е на 32-годишната Кристина Благоева , която беше убита през април, а за случая беше упрекнат някогашният ѝ другар. Българският закон обаче не признава случаи като този за домашно принуждение, тъй като потърпевшите не живеят “в фамилна връзка или във фактическо съпружеско общуване ” със обвинения си принудител.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР