Обвиняемият по делото за опита за покушение срещу отбора на

...
Обвиняемият по делото за опита за покушение срещу отбора на
Коментари Харесай

Извършилият атаката срещу Борусия Дортмунд призна вината си

Обвиняемият по делото за опита за нападение против тима на Борусия Дортмунд призна пред съда, че е виновен за офанзивата против рейса на „ жълто-черните”. Той обаче настоя, че не е имал желанието да убива или наранява който и да било от играчите.

28-годишният Сергей В. бе упрекнат в това, че е детонирал три самоделни бомби, като задачата е била клубното возило на футболния клуб. Атаката се случи на 11 април 2017 година, до момента в който германците пътуваха за първия си четвъртфинален мач против Монако в Шампионската лига.

28 обвинявания в опит за ликвидиране против атентатора, протегнал ръка на Борусия

Защитникът на Борусия Марк Бартра и един служител на реда бяха единствените потърпевши при офанзивата. Обвиняемият Сергей В. даде първи показания за действието си през днешния ден. Той показа много по-различна версия за естеството на нападението. По думите си той е желал направи подправена офанзива, като е изработил експлозивите по този начин, че да не наранят пътуващите в рейса играчи.

Прокуратурата на собствен ред ще опита да потвърди, че Сергей В. се е целял да получи финансова облага от атентата. Той е разчитал, че унищожителен атентат по отношение на Борусия Дортмунд ще докара до срив в цената на клубните акции като следствие.

Ако нападателят бъде приет за отговорен по делото, го грози доживотна присъда.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР