Обвинител номер едно Иван Гешев е поискал изслушването му пред

...
Обвинител номер едно Иван Гешев е поискал изслушването му пред
Коментари Харесай

Гешев отчая депутатите, отлага важна среща в последния момент

Обвинител номер едно Иван Гешев е изискал чуването му пред правната комисия в Народното събрание да се отсрочи, защото към момента е в Страсбург. Това заяви доскоро ръководителят на комисията Стою Стоев от " Продължаваме промяната-Демократична България ".

Миналата седмица Гешев изиска да бъде изслушан и в пленарната зала при закрити врата поради конфиденциална информация, която ще показа. Решение за това би трябвало да вземе ръководителят на Народното събрание.
-->
Вчера основният прокурор беше изслушан от Мониторинговата група за народна власт, господство на закона и съществени права към Комисията по правораздаване в Екологичен потенциал в Страсбург.

Иван Гешев продължава да извършва функционалностите на основен прокурор, макар че Висш съдебен съвет гласоподава да бъде пресечен мандата му. До сключване на указа зa освобождението му от президента той остава обвинител номер едно.

От прессекретариата на президента оповестиха, че предлагането на Пленума на Висш съдебен съвет за предварителното освобождение на основния прокурор се преглежда.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР