Обвиненията за шпионаж в полза на Русия са абсурдни и

...
Обвиненията за шпионаж в полза на Русия са абсурдни и
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Обвиненията в шпионаж за Русия са абсурдни и нелепи

Обвиненията за шпионаж в интерес на Русия са неуместни и нелепи, здравият разсъдък напуща българското политическото пространство, изключително ръководещите. Това беше първият коментар на президента Румен Радев по акцията на Прокуртурата поради подозрения в шпионаж за Русия от последните дни, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пловдив.
Името на Радев беше забъркано в шпионския скандал, който се развива от понеделник. Прокуратурата упрекна ръководителя на " Русофили " и някогашен издател на в. " Дума " Николай Малинов в шпионаж в интерес на Руския институт за стратегически проучвания, управителен от някогашния военачалник Леонид Решитников, както и съветската организация " Общество Двуглав орел ". Решетников нашумя поради срещата му с ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Русия и диалога за кандидатурата за президент Румен Радев. За него важи възбрана да влиза на българска територия за 10 години, а Николай Малинов го грозят до 15 години затвор.
" Това е извънредно тежко обвиняване. Очаквам от следствието да показа неоспорими обстоятелства. В противоположен случай ще остане подозрението, че български институции са използвани в режисиран вътрешнополитически сюжети. Очаквам в действителност безапелационни доказателства, че българската външна политика не се е трансформирала в пленник на вътрешнопартийни ползи и обслужваща ползите на ръководещите ", разяснява президентът.
" Тезата за шпионаж в интерес на Русия е толкоз неуместна и нелепа, че човек дори и не може да я разяснява. Но аз съм определен с гласовете на 2 милиона българи и сходни изказвания и клевети са засегнатост най-много към всички тези хора. Мисля, че безсилието на ръководещите да се оправят с тежките проблеми в страната и цялостният неуспех на държавното управление в стратегически за европейското ни развиване цели се изражда в паническо търсене на зложелател по този начин, че хората да се опълчват непрестанно един на различен и да не могат да се обединят в търсене на отговорност за проблемите и неуспехите през днешния ден ", сподели президентът Румен Радев.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР