Обвиненията за престъпления срещу Републиката не са атака срещу движение

...
Обвиненията за престъпления срещу Републиката не са атака срещу движение
Коментари Харесай

Цацаров пред депутатите: Не атакуваме Русофили, а престъпление против държавата

Обвиненията за закононарушения против Републиката не са офанзива против придвижване " Русофили ". Думите са на основния прокурор Сотир Цацаров, който също пристигна в Народното събрание, с цел да даде обяснение по отношение на делото, по което Николай Малинов получи обвиняване в шпионаж през вчерашния ден. Той бе извикан по гледище на партия " Атака ". Цацаров се опита да оправдае скандалните арести на очевидци по делото като Юрий Борисов и показната акция точно на 9 септември. Обясни, че никой не се пробва да разделя обществото на русофили и русофоби.
Обвиняемият е ръководител на придвижване " Русофили ", само че отговорността, която той би трябвало да носи, е за неговите персонални дейности, сподели още основният прокурор. По думите му придвижването е било употребявано за избрани цели. Това обаче не значи, че би трябвало да хвърлим сянка или да преследваме за хрумвания членовете на това придвижване, акцентира още Цацаров. В случая ставало въпрос " не за това на чии национални ползи служиш, а че увреждаш българските национални ползи ".
Цацаров заяви също, че през днешния ден ръководителят на ДАНС е наложил възбрана на съветския жител Константин Малофеев да влиза в България за период от 10 години. Такава възбрана получи през вчерашния ден и Леонид Решетников. Цацаров удостовери и казаното преди този момент от вътрешния министър, че общо осем души са арестувани, а са разпитани 15 очевидци.
Арестите са осъществени в прецизно съблюдаване на Закона за МВР- в случай че депутатите смятат, че той нарушава човешките права, в тяхна власт е да го трансформират, сподели основният прокурор като отпратка към въпросите на Българска социалистическа партия за какво очевидец по делото е отведен в ареста с белезници.
Девети, десети - такова е наказателното произвеждане, добави Цацаров във връзка това, че акцията се организира на знаковата дата 9 септември.
Става дума за слагане в услуга и приемане на финансови средства, уточни основният прокурор и добави, че обвиняването касае не непозната страна, а непознати организации. Обвинението ще го повторя за трети път - не касае хилядите членове на публично придвижване, а касае едно лице, което е употребило и това придвижване да постанова хрумвания. Само че против пари, натърти Цацаров.
Главният прокурор настоя да подчертае, че обвиняването в шпионаж няма нищо общо с идните локални избори и не е политическа акция. Каза още, че не става въпрос за гонене на хрумвания. Когато концепциите се постановат с пари и с въздействие и са ориентирани против националната сигурност на България, това е закононарушение, е обяснението на Сотир Цацаров.
Обвинител номер едно отговори задочно и на коментара на президента Румен Радев, че за толкоз съществено обвиняване трябват неоспорими доказателства. При цялото ми почитание към това искане и към създателя на настояването му във връзка с представянето на неоспорими обстоятелства, неоспорими обстоятелства се показват пред съд. Те не се показват пред други държавни органи, съобщи Цацаров.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР