Обвиненията са от г-н Петков и г-н Василев по мой

...
Обвиненията са от г-н Петков и г-н Василев по мой
Коментари Харесай

Николай Павлов: До края на януари може да получим честитка от Газпром за арбитраж

" Обвиненията са от господин Петков и господин Василев по мой адрес от повече от една година по какъв начин с мой автограф сме се отказали от евтиния азерски газ за сметка на " Газпром ". Тази гигантска неистина се тиражираше, трябваше да има мотив, с цел да мога да бъда отхвърлен от " Булгаргаз " и към този момент схемите с медиаторите на всички са ясни ", съобщи някогашният шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов пред.

Той счита, че връзките сред " Продължаваме промяната " и президента са влошени поради случилото се в страната, тъй като президентът е угрижен какво се случва в страната и когато нещата не вървят, е естествено да има и рецензии.  " Договорът за доставка е на интерконектора, това са отговорностите на отсрещната страна. Когато не е подготвен интерконекторът, ние би трябвало да плащаме, да го взимаме, и в случай че не можем да го вземем, би трябвало да го плащаме. Бяхме изправени пред това да плащаме стотици милиони неустойки и по тази причина започнахме да търсим разновидности къде да желаяме газ ", сподели гостът.  " Ние от 1 юли трябваше да получаваме газа от гръцката връзка. Премиерът Петков тогава най-тържествено завъртя един кран, от който нищо не потече, и те отидоха и подписаха ново съглашение, с което удължиха периода до 30 септември, само че в новото съглашение те договарят останалата част от количествата, само че на пазарната цена, не на договорната цена, т.е. те променят изискванията на контракта и цената става 4 пъти по-висока ", акцентира Павлов.
По думите му като се изключи че се трансформира цената, се трансформират и останалите условия по контракта като банковата гаранция, която се усилва 2 пъти, равняваща се на половин милиард. Той допусна, че се вършат опити да се стабилизира " Булгаргаз ".  " Когато пристигна служебното държавно управление, откри, че " Булгаргаз " няма пари да си заплаща газа и трябваше да им бъде провиснал 800 млн. заем. 9 години трябват, с цел да се изплатят тези заеми. Само лихвата на година е 16 млн. Дружеството би трябвало да бъде подкрепено. Единият метод е през цена, българският консуматор да изплати тези задължения, другият вид е да вземем целия пазар на Балканския полуостров – това няма по какъв начин да стане ", уточни гостът.

Според него българската промишленост ще заплаща тези загуби през идващите години и това не е заслужено, а количествата, които са били нагнетени в " Чирен ", са били на допустимо най-скъпата цена. " Тази година към януари разликата в цената, по която " Булгаргаз " продаваше, и цените в Европа беше към 30%. Измерено в количества беше към 1 милиарда Някои частни компании се огледаха в този милиард и взеха решение да го приберат в техните си сметки. Ние получавахме инструкции да завеждаме арбитражно дело против азербайджанската компания и бяхме на прага на дипломатически скандал ", показа Павлов.

Той означи, че и Кирил Петков, и Асен Василев, и Александър Николов са споделили, че " Газпром " стопира газа в нарушаване на контракта, само че не са подхванали правосъдни дейности против сдружението и не са претендирали за неустойки. Той е безапелационен, че не сме защитили националния си интерес и в тази обстановка е трябвало да се заведе арбитражно дело против " Газпром ". " Най-вероятно може до края на януари да получим фактура, честитка. Продъниха ни ушите да споделят по какъв начин ние сме изправната страна, тогава трябваше да заведат арбитраж против " Газпром ". Когато претендираш, би трябвало да си търсиш правата ", счита някогашният началник на " Булгаргаз ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР