Обвиненият за лидер на банда за мокри поръчки Радослав Калчев-Черния

...
Обвиненият за лидер на банда за мокри поръчки Радослав Калчев-Черния
Коментари Харесай

Куриоз! Черния Роди лежи само 6 месеца за лидер на организирана група за убийства?

Обвиненият за водач на тайфа за мокри поръчки Радослав Калчев-Черния Роди по всяка възможност ще лежи единствено 6 месеца в пандиза. Той получи 1 година затвор, само че в понеделник е подал молба до окръжния съд в морската столица да бъде предварително освободен, научи Фрог нюз от локални магистрати.
Очаква се съдът да се произнесе другата седмица. Все още не е получено мнението на затворническата администриция. Според източниците ни, чака се тя да бъде положителна, защото се касае за предварителна сделка сред наказания и правосъдната власт. Преди няколко месеца Фрог разкри за упованията към Роди да стане очевидец за други тежки закононарушения. Не се изключва вероятността точно това да е повлияло и върху смешно ниската му присъда. За съпоставяне водачът на бандата за мокри поръчки „ Килърите” Петър Стоянов-Сумиста получи пожизнен затвор без право на подмяна.

Припомняме ви, че Роди Черния избяга в Доминиканската република при започване на 2015 година и беше разгласен за интернационално търсене. Той съумя да напусне страната дни преди полицейска акция, след която беше посочен от прокуратата за началник на незаконна група, направила убийствата на Борислав Манджуков, строителния бизнесмен Мито Дамянов и брачната половинка му Наталия. След близо двегодишен престой той изненадващо реши да се върне и да се съобщи.

Радослав Калчев е роден на 15 януари 1967 година във Варна. Кариерата му в ъндърграунда стартира през 90-те години на предишния век. През 2000 година става цел на атентат, откакто в къщата е хвърлена граната. Извършителите са Димитър Роев и Пламен Павлов-Ламата. През 2003 година Калчев е арестуван за малко и разпитван за побоите над основния редактор на вестник “Черноморие” Антон Луков и митническия началник Николай Бъчваров.

Следващият му арест е в средата на ноември 2006 година На излизане от басейн в курорта “Св. Св. Константин и Елена” служителите на реда му слагат белезници, а при претършуване на жилището му в местността Манастирски хълм е открит половин кг хероин, чиято цена на уличния пазар тогава се пресмята на към 80 хиляди лв.. Роди влиза в пандиза за три години.

Четири месеца по-късно Калчев чува и първата си присъда. Той се признава за отговорен и след скъсен развой получава 2 години и 11 месеца затвор при първичен общ режим. Докато търпи наказването си, Калчев работи като строителен служащ на обект в курорта “Светите Константин и Елена”. Месец и половина откакто му е произнесена присъдата, той е сниман да се разхожда с „ БМВ” в комплекса. Няколко седмици по-късно претърпява злополука с мотопед и влиза в болница.

Калчев е пуснат от пандиза предварително повече от година преди приключване на присъдата му. За неизтърпения излишък са му наложени пробационни ограничения, които обаче не извършва. Съдът постановява да изтърпи дейно остатъка на наказването, само че Черния Роди изчезва и е разгласен за общодържавно търсене.

Междувременно става обвинен по така наречен " мегадознание " дружно с общинските съветници във Варна Иван Славков, Веселин Данов, синът му Христо и още близо 20 души. През юни 2009 година Черния Роди се явява непринудено в прокуратурата и подписва съглашение, че е взел участие в проведената незаконна група, ръководена от Славков и Данов. Присъдата му е една година и 11 месеца затвор.

Седмици по-късно Калчев подписва ново съглашение с прокуратурата и получава присъда от една година и 9 месеца затвор, откакто се признава за отговорен за неплатени налози в размер на към 40 хиляди лв.. Към Радослав Калчев е предявен и иск за близо 177 хиляди лева от Комисията за определяне на имущество, добито от незаконна активност.

В края на януари 2015 година Черния Роди беше посочен от прокуратурата като водач на незаконна група, стояща зад убийствата на Борислав Манджуков, строителния бизнесмен Мито Дамянов и брачната половинка му Наталия.

Манджуков беше погубен на 24 март 2014 година пред кооперация на бул. „ България” в София, а фамилията беше разстреляно на 8 януари 2015 година в столичния квартал „ Витоша”. Три дни след второто ликвидиране Радослав Калчев напуща страната и съумява да се изплъзне от полицията. Същото вършат Емил Александров и Недялко Цвятков-Чубака.

Според прокуратурата незаконната група е рязала уши и пръсти, чупила е ръце и крайници, правила е убийства, палежи и изнудвания. За разстрела на Митко Дамянов са й платени 30 000 евро, а брачната половинка му е станала косвена жертва.

От държавното обвиняване настояват, че членове на наказателната бригада са били още Николай Тошев-Чирпанския, Галин Мирчев-Жорко, Мирослав Михалев, Деян Михалев, Петър Благоев-Петрето, Христо Георгиев–Тополския и Николай Илиев-Мазния.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР