Обвиненият в двойно убийство на чичо си и на първия

...
Обвиненият в двойно убийство на чичо си и на първия
Коментари Харесай

Двойният убиец от Пловдив се разплака в съда, но магистратите не се смилиха

Обвиненият в двойно ликвидиране на чичо си и на първия си братовчед Йордан Такова от Пловдив остава в ареста. Това реши Окържният съд в Пловдив преди минути.

В последнитеа си думи Таков се разплака със сълзи и сподели: „ Съжалявам. Нямах избор. Само Господ ми оказа помощ, другояче няма да съм тук. Беше извънредно и ужасно.

Ако можех да трансформира нещо, само че нямах избор. Аз познавам тези хора доста добре. Искам да ме пуснете под домакински арест, тъй като има заплаха за фамилията ми “.

Съдът обаче го остави в ареста.

По време на процеса държавното обвиняване съобщи, че убийството е осъществено съзнателно, а не при самозащита, както твърди обвиненият.

Прокурорът сподели, че няма по какъв начин да е неизбежна самозащита в случай, че в региона на дребния мозък на жертвите има пострадвания от корав предмет и кръвоизлив при бащата Васил.

Защитата в лицето на юрист Стефан Левашки дефинира историята като тежка, роднинска и сподели, че има очевидец - служащ във компанията, който е дал показания, че бащата и синът са нападнали и били килъра си Йордан Таков.

Първоначално очевидецът е видял по какъв начин синът и братовчед му се бият, след това се е намесил и бащата на Христо, само че вместо да ги разтърве, той също почнал да удрвя племенника си Йордан.

Свидетелят е споделил още, че килърът е бил налаган с ламарина. Според адокат Левашки, клиентът му твърдял, че братовчед му Христо е на транквиланти и има биполярно разстройство.

Преди седмици, когато отново се карали и се били, бил изпаднал в меланхолия, а по време на убийството бил в доста превъзбудено положение.

Според Левашки, общата компанията на тримата не имала финансови проблеми, както беше тиражирано първоначално. Имало е спречкване за 600-700 кг кафе, които са коствали сред 700 и 800 лева

Защитата на почернентото семейство в лицето на юрист Божуков и Зоя Тошкова заяви пред БЛИЦ, че няма по какъв начин убийството да е осъществено при самозащита в случай, че експертиза е посочила, че бащата Васил е бил прострелян, когато е бил по тил в легнало състояние.

В залата бяха вдовицата и по-голямото дете на Христо. Вдовицата от самото начало плачеше, а нейна другарка държеше ръката ѝ и я успокояваше.

Мярката за неотклонение може да бъде обжалвана идната седмица пред Апелативен съд-Пловдив.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР