Обвинението идва от Съединените американски щати и бе обявено от

...
Обвинението идва от Съединените американски щати и бе обявено от
Коментари Харесай

САЩ обвини Беларус във “въздушно пиратство” заради случая с отклонения самолет

Обвинението идва от Съединените американски щати и бе оповестено от федерален прокурор в Ню Йорк.

" От зората на полетите с мотор, страните по света си сътрудничат, с цел да опазят пътническите самолети в сигурност. Обвиняемите погазиха тези стандарти като отклониха аероплан, с цел да продължат да потискат опозиционните настроения в Беларус и свободата на словото ", съобщи американският прокурор Деймиън Уилямс.

Обвинението на Съединени американски щати идва ден, откакто Международната организация за гражданска авиация към Организация на обединените нации разгласява отчет за случая. Данните от него са били предоставени на всички 193 членки.

ФрогНюз напомня, че случаят стана на 23 май предходната година. Самолет на компанията “Райънеър” потегли от Атина към Вилнюс, само че службата за надзор на полетите в Беларус го е отклонила поради бомбена опасност. Дадено е разпореждане летателният уред да кацне в Минск. Самолетът остана на пистата в беларуската столица седем часа. Роман Протасевич, 26-годишният беларуски опозиционен деятел и публицист, който беше в самолета, беше задържан с партньорката си София Сапега.

Протасевич стоеше зад приложение, кото помагаше за организацията на всеобщите митинги против беларуския президент Александър Лукашенко, който бе изправен пред вълна от неодобрение, откакто завоюва с 80% президентските избори през август 2020 година Смята се, че резултатите от вота са били манипулирани за Лукашенко да затвърди диктатурата си.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР