Обвинение за умишлено убийство с особена жестокост и по особено

...
Обвинение за умишлено убийство с особена жестокост и по особено
Коментари Харесай

 Обвиняем е предаден на съд за умишлено убийство на свой познат 

Обвинение за съзнателно ликвидиране с особена свирепост и по изключително непосилен за убития метод е импортирано в Софийски градски съд (СГС) от Софийска градска прокуратура (СГП). Обвинителният акт е против Б. С., а жертвата на закононарушението по член 116, алинея 1, т. 6, прочие 2 и прочие 3, вр. член 115 от Наказателен кодекс е неговият прочут В. В.

Доказателствата от досъдебното произвеждане сочат, че на 21.02.2022 година, към 19:30 ч. обвиненият Б. С. отишъл на посетители на своя прочут В. В. в с. Чепинци. Двамата говорили и пили алкохол. Около 03:00 ч. на 22.02.2021 г. обвиненият почнал да нанася голям брой удари със стъклена бутилка по главата, тялото и крайниците на физически по-слабия В. В., причинявайки му разкъсно контузни рани, кръвонасядания и охлузвания. Въпреки, че към този миг пострадалият вече бил лишен от действителна опция за самоотбрана, това не спряло Б. С., той взел нож и му нанесъл още голям брой удари по главата, тялото и крайниците. С тези свои дейности, Б. С. предизвикал на В. В. прободно-порезна рана на шията с пострадване на трахеята и прободно порезно пострадване в корема.

След това обвиненият се прибрал в дома си. Поради множеството тежки пострадвания и заради настъпилата кръвозагуба, В. В. не можел да напусне помещението, където се намирал, и останал да лежи там с часове. Към 08:20 ч. на 22.02.2021 година съумял да се обади на своя позната, която дружно с други хора посетили къщата на потърпевшия и извикали полиция. Пострадалият бил приет в болница в болнично заведение, осъществени били голям брой оперативни интервенции. Въпреки положените медицински старания, на 12.03.2021 година В. В. умрял.

Разследването по случая е извършено от 02 районно управление (на МВР) – Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на СГП.           Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително съвещание по делото.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР