Обвинение в причиняване на имуществени щети е повдигнато срещу лондончанин,

...
Обвинение в причиняване на имуществени щети е повдигнато срещу лондончанин,
Коментари Харесай

Вандал повреди картина на Пикасо за 20 млн. паунда

Обвинение в причиняване на имуществени вреди е повдигнато против лондончанин, който повреди картина на Пикасо, изложена в Лондонската изложба за модерно изкуство " Tate Modern ", оповестиха от Би Би Си, представени от БГНЕС.

Състоянието на платното на Пикасо е оценено от специалисти. Нападателят споделя, че не се признава за отговорен.

Двадесетгодишният лондончанин Шакил Маси е упрекнат в имуществени вреди. Той ще остане в ареста до 30 януари - съдът отхвърли да го пусне под гаранция. По време на обвиняването той съобщи, че не се счита за отговорна.

За положението на картината на Пикасо не се оповестява съвсем нищо. От изказването на галерията следва, че картината е била раздрана. Експертите правят оценка работата на Пикасо от 1944 година „ Бюст на жена “ на 20 милиона паунда.

A man has been charged with criminal damage after a £20m Picasso painting was attacked at the Tate Modern art gallery in London on Saturday.
— TaffettaCrafts (@TaffettaCrafts)

Инцидентът в галерията е станал в събота. За това по какъв начин двадесетгодишният лондончанин е съумял да повреди картината, галерията не заяви.-->

" Нашият екип от реставратори работи по творбата, прави оценка вредите. Галерията " Tate Modern " е към момента отворена ", обявиха от администрацията на музея.
„ Бюст на жена “ е приключен от Пикасо на 5 май 1944 година в Париж, в последните дни на нацистката окупация. За модел на художника послужила неговата държанка Дора Маар.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР