Обвинение на Пловдивската окръжна прокуратура, сензационно и невероятно като цунами,

...
Обвинение на Пловдивската окръжна прокуратура, сензационно и невероятно като цунами,
Коментари Харесай

Едно от най-сензационните обвинения на пловдивската прокуратура завърши с условна присъда


Обвинение на Пловдивската окръжна прокуратура, сензационно и необикновено като цунами, дебаркира добродушно като приливна вълна през днешния ден в Окръжен съд Пловдив. Иванка Ройдова, упрекната за обезпечение на убийствата на брат си, децата и внуците му, през днешния ден получи условна присъда от 3 години с пет години период за половината от обвинителния акт, съобщи кореспондентът на БГНЕС в Пловдив.

Според него, тя е подбуждала към похищение и ликвидиране на брат и, както и към всеобщото ликвидиране по време на фамилно празненство на децата и внуците му, двама души- единият е служител на реда под прикритие, който попада като очевидец 01, а другият е украински жител с неустановена идентичност, по този начин и останал неразкрит в хода на следствието. Днес съдът се базира на показанията на служителя на реда и даде по 2 години за подбудителството на всяко едно от убийствата, като най-после усили този период с 1 година и отсрочи осъществяването. Иванка Ройдова и бранителят и не са удовлетворени и може би ще апелират. Роднините, които имаха и частен обвинител, са удовлетворени, че въпреки всичко има неоправдателна присъда. Съдът промени и мярката на неотклонение на Ройдова, която от арест първоначално беше минала в парична гаранция от към 7 000 лева и постанови подписка до идната инстанция.

Историята, изнесена в обвинителния акт, е почтена за сюжет на холивудски трилър. Бащата на Ройдова от дълго време е бежанец в Съединени американски щати. Там той е забогатял, наследството му наброява към 4 млн. Скъсал връзките със фамилията си в България, след години бащата ги възвръща и прави опити да сътвори положителни връзки с трите си деца. Ройдова има по-голям брат и сестра. С другите двама нещата потръгват, само че след престоя си в Америка, Иванка Ройдова явно изстива за сърцето на татко си и на процедура той приключва връзки с нея. Тя се връща в България. Там остава сестра и, а с брат и, с който разделят прилежащи къщи в близо до Пловдив село, бащата продължава положителните връзки. Някъде по това време възрастният бежанец си наема гледачка, отново българка, която остава с него до края на дните му. Според Ройдова, татко и е развил деменция в последните си години. Така или другояче, когато той умира, в наследството оставя като разпоредник гледачката си Бързакова, тя е и правоприемник на огромната част от парите. Основният мотив на подсъдимата за несъстоятелността на обвиняванията е безспорният факт, че даже да се отърве от брат си и неговите наследници, тя отново няма да получи милионите, тъй като с тях се разпорежда въпросната Бързакова. Днес преди делото в съда, Ройдова сподели, че търси юристи, с цел да потвърди правото си на правоприемник и точно поради това Бързакова е провела цялата интрига по отношение на нея. Пред медиите тя сподели още, че е в положителни връзки със фамилията на брат си, че са единни, само че реакцията на роднините и в съда не сподели сходна развръзка. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР