Археолози откриват детска обувка на 2000 години с непокътнати връзки

...
Обувка, принадлежаща на дете и датираща отпреди повече от 2000
Коментари Харесай

Обувка, принадлежаща на дете и датираща отпреди повече от 2000 години, беше открита в Австрия с непокътнати връзки.

Дизайнът на кожената обувка, чийто размер приблизително съответства на EU 30 (US 12), предполага, че тя вероятно е била направена през 2-ри век пр. н. е., според Германския минен музей Бохум-Лайбниц Изследователски музей за георесурси.

Обувката е изкопана от археолози в западното село Дюрнберг, където се е извършвал добив на каменна сол още от желязната епоха, се казва в скорошно съобщение за пресата.

Смята се, че солта, която е особено добра за запазване на органични останки, е запазила обувката в изключително добро състояние.

„Нашите изследователски дейности в Dürrnberg ни предоставят ценни находки от десетилетия, за да изследваме научно най-ранните минни дейности. Състоянието на намерената обувка е изключително“, каза в прессъобщението професор Томас Щолнер, ръководител на изследователския отдел в Германския минен музей.

Остров Синия в емирството Umm al-Quwain в Обединените арабски емирства археолозите казват, че са открили най-стария град за перли в Персийския залив. Остров Синия в емирството Ум ал-Куейн в Обединените арабски емирства е мястото, където археолозите казват, че са открили най-стария град на перли в Персийския залив. Катедра по туризъм и археология Umm al-Quwain

Според музея се извършват разкопки в Дюрнберг, за да се получи информация за работата и живота на миньорите от желязната епоха.

Археолозите откриха обувката сред други органични останки, включително фрагмент от дървено острие на лопата, както и останки от козина с връзки, които може да са от кожена качулка.

Останките от връзките на обувката, намерени запазени, вероятно са били направени от лен или лен, според съобщението.

Намирането на детска обувка е „винаги нещо специално“, защото показва, че децата са присъствали под земята, казаха от музея.

Stoellner добави: „Органичните материали обикновено се разлагат с течение на времето. Находки като тази детска обувка, но също и текстилни останки или екскременти като тези, открити в Дюрнберг, предлагат изключително рядка представа за живота на миньорите от желязната епоха.“

Регистрирайте се за научния бюлетин на Wonder Theory на CNN. Изследвайте вселената с новини за завладяващи открития, научни постижения и други.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР