Обстановката по пътищата в страната постепенно се нормализира след няколко

...
Обстановката по пътищата в страната постепенно се нормализира след няколко
Коментари Харесай

След снежната блокада: Пътната обстановка постепенно се нормализира

Обстановката по пътищата в страната последователно се възстановява след няколко дни на снежна обсада, изключително в някои елементи от страната. Въпреки това в понеделник вечер стотици обитаеми места останаха още веднъж на мрачно и без електрозахранване. Поправянето на вредите и стартирането на тока продължава и през днешния ден.

По данни на енергийният министър Румен Радев към понеделник вечерта на територията на „ Електроразпределителни мрежи Запад “ 276 обитаеми места са с проблеми. Там се работи по развалени 1080 трафопоста. На територията на „ Електроразпределение Юг “ са открити повреди в 493 трафопоста, все още останалите повреди са в 17. За „ Електроразпределение Север “ Румен Радев сподели, че от 2300 трафопоста, в 1181 към момента има проблеми.

Министър Андрей Цеков благодари за напъните на всички държавни и общински екипи и институции, с помощта на които обстановката в страната стартира да се възстановява.
Проходими са съвсем всички старопланински проходи в страната, като се изключи Троянския. Ограничено е придвижването на тежкотоварни коли в Котленския проход и частично в прохода Шипка. Има към момента лимитирано придвижване по пътни сектори в огромна част, на първо място от Северна България. В Южна България обстановката е доста по-лека. Най-тежка продължава да бъде обстановката в област Разград.

В 55 учебни заведения в 7 области на България вторник (28 ноември) ще бъде неучебен ден поради усложнената конюнктура - непроходими пътища, липса на ток, пресечен интернет, скъсани жици и други. В други 17 учебни заведения е оповестено образование от разстояние в електронна среда, оповестиха от Министерството на образованието и науката.

Според систематизираната информация в Националния координационен център към Министерството на околната среда и водите се чака оттокът на реките да понижава, като сега те са пълноводни и избистрени, оповестиха от пресцентъра на министерството. На този стадий не са постъпили данни за сериозни равнища и зародили спешни обстановки по язовирните стени и оборудванията към тях, за сериозни сектори по насипи и укрепителни уреди, както и за наранени обитаеми места от нездравословното влияние на водите.

СНИМКА: БГНЕС

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР