Обстановката на южната ни граница е напрегната, но под контрол.

...
Обстановката на южната ни граница е напрегната, но под контрол.
Коментари Харесай

6 пъти повече са опитите за проникване на наша територия от Турция спрямо 2020 г. |

Обстановката на южната ни граница е напрегната, само че под надзор. Привлекли сме в допълнение както сили на " Гранична полиция " от други граници, по този начин и сили на Жандармерията и от ОДМВР. Към момента, макар по-големия напън спрямо 2020 година, се оправяме и на този стадий не се постанова включването на армията, заяви основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

Делегация на Фронтекс - Европейската организация за гранична и брегова защита, водена от изпълнителния й шеф Фабрис Лежери, посети през днешния ден българо-турската граница.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи посочи, че - спрямо предходната година - на границата с Турция опитите за навлизане на наша територия са към 6 пъти повече, същият е и растежът на лица, влезнали в страната.

Пренасочването на гранични служители на реда към българо-турската и към част от българо-гръцката граница е за уплътняване на рисковите зони, където има активност от опити за нарушавания, сподели шефът на Групово дело „ Гранична полиция “ Деян Моллов.

Имаме одобрено и работещо взаимоотношение с България, чиновници на Фронтекс подкрепят и поддържат българските гранични служители на реда, сега се организира и интервенция по морската граница, съобщи Фабрис Лежери.

Подкрепата, която даваме на България, е сложна, по тази причина наред с нашите чиновници по границата, реализираме и подготвителна активност - за търсене и избавяне на лица, трафик на замърсяващи материали и други Нашата съществена цел е да поддържаме всички страни в съюза, в това число и България, по тази причина и интервенцията, която се организира сега по море, включва също и Румъния – трафик на незаконна миграция, на опиати и неразрешени субстанции, обясни Лежери.

Следващата година Групово дело „ Гранична полиция “ ще придобие нов транспортен съд, който да усили патрулирането по морската ни граница.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР