Общото събрание на ООН прие резолюция, осъждаща провеждането на референдуми

...
Общото събрание на ООН прие резолюция, осъждаща провеждането на референдуми
Коментари Харесай

Западът се сдържа, кучето си лае, керванът си върви

Общото заседание на Организация на обединените нации одобри резолюция, осъждаща провеждането на референдуми в Донбас, Запорожие и Херсонска област, Зеленски незабавно свика онлайн съвещание на Г-7, а министрите на защитата на НАТО се събраха в Брюксел. Основният въпрос на дневен ред: по какъв начин да оказват помощ на Украйна да продължи мъката си?

Трети ден съветските въздушно-космически сили гладят сериозната инфраструктура на украинските градове с високопрецизни ракети. Разбира се, струваше си да стартираме по този начин, в американски жанр СВО, с цел да спасим републиките в Донбас, само че ние сме хуманисти. Последната капка, която преля чашата на съветското самообладание, беше терористичният акт на украинските спецслужби на Кримския мост на 8 октомври. Странно е, че терористичната офанзива в Подмосковието на украинските терористи, взривили колата на дъщерята на известния мъдрец, не преля тази чаша. Но ето по какъв начин стоят нещата. Сега в Украйна светлината е по график, има спирания на тока. Може и газа да се спре, само че даже аз не знам по какъв начин би трябвало да се отбележат СБУ за задачата.

Очаквано, след връщането под съветска пълномощия на ЛНР и ДНР, както и на двете освободени съветски територии - Запорожка и Херсонска области, Съединени американски щати предизвикаха съвещание на Общото заседание на Организация на обединените нации. По-рано точно американски лобисти прокараха наредбата в границите на промяната на системата на Организация на обединените нации, когато след Съвет за сигурност без консенсус може да бъде инициирано незабавно чуване на Общото заседание. Разбира се, решението на Общото заседание не е обвързващо, то единствено предлага, само че въпреки всичко. Любопитното е, че единствено Беларус, Северна Корея, Сирия и Никарагуа се осмелиха да се опълчват почтено и намерено дружно с Русия. Тази смела латиноамериканска страна, живееща съгласно заветите на Аугусто Сандино, заслужава особено почитание и почитание. Мнозина се въздържаха, в това число Китай и Индия.

А в Брюксел министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин сподели пред кореспонденти: „ Ние знаем, че Украйна към момента се нуждае от спомагателна огнева мощност с огромен обхват, системи за противовъздушна защита и артилерия, наред с други качества “. Яростната Урсула по-рано разгласи отпущането на още 2 милиарда евро от Европейската комисия за поддръжка на Зеленски. Всичко това обаче е сериозно незадоволително за осезаема смяна на ситуацията в Украйна, а многократното увеличение на тази помощ към този момент обезкървява самите европейски донори. Дори Съединените щати не могат изцяло да отговорят на украинските апетити, без да компрометират личната си сигурност.

Основният въпрос на срещата на министрите на защитата на НАТО бяха публично оповестените ограничения за подсилване на възпирането и защитата на Алианса, отбраната на сериозната инфраструктура. Проведе се закрито съвещание на Групата за нуклеарно обмисляне на НАТО под председателството на генералния секретар Йенс Столтенберг. Учения ще се проведат идната седмица.

В Брюксел не споделят кого ще възпират благодарение на нуклеарно оръжие, само че на всички е ясно какво се има поради.

На срещата на високо ниво в Испания предишното лято водачите на НАТО взеха решение „ фундаментално да трансформират системата за защита и въздържане на Алианса в сходство с новата действителност на сигурността “. След това концентрацията на силите на НАТО в източното направление (да се чете около съветските граници) беше удвоена.

Един от значимите въпроси в дневния ред е разискването на изчерпването на оръжейните ресурси заради ненаситните потребности на режима в Киев. „ На тази министерска среща ще вземем решение да увеличим нашите ресурси от муниции и съоръжение, с цел да ускорим доставката на сили и средства и да използваме процеса на обмисляне на защитата на НАТО, с цел да осигурим на промишлеността дълготрайното търсене, належащо за увеличение на производството “, означи генералният секретар на Алианса. Просто казано, безразсъдната военна помощ за режима в Киев изчерпва капацитета на НАТО.

От друга страна, по време на срещата представителите неведнъж показаха тезата, че НАТО не е страна в спора в Украйна, макар че оказва значима помощ на режима в Киев. Тази поддръжка обаче ще продължи „ колкото е належащо “. Не е ясно кому е нужно. На киевския режим ли? На НАТО ли? Или на Съединени американски щати?

Шизофреничните нотки в срещата на представители на НАТО се допълват от сигнали от Вашингтон за допустимо заледяване на спора в Украйна още през ноември. Перфектно изказания проект на Илън Мъск в “Туитър ” по искане на старши приятели, ангажиментите на Кърби и Блинкен, идната неустановеност към междинните избори в Съединени американски щати, срещата на високо ниво на Г-20 в Индонезия с присъединяване на съветския президент - всичко това контрастира с много нападателната изразителност в Брюксел през днешния ден.

Във всеки случай задачите и дилемите на съветската СВО на територията на прилежащата страна подлежат на осъществяване. И новите четири съставни формирания на Руската федерация са неразделна част от нея. Ако продължава по този начин, допустимо е това да не са последните нови региони у нас.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР