Общото събрание на Българска фондова борса-София реши да промени името,

...
Общото събрание на Българска фондова борса-София реши да промени името,
Коментари Харесай

Българска фондова борса-София променя името си

Общото заседание на Българска фондова борса-София реши да промени името, като отстрани думата „ София " от названието на институцията. Тя към този момент ще се назовава Българска фондова борса АД. „ Считаме, че по този метод името изцяло отразява дългогодишния статус на Българска фондова борса като единствен народен оператор на търговия с скъпи бумаги и други финансови принадлежности. ", сподели Иван Такев, изпълнителен шеф на БФБ.

Акционерите на БФБ утвърдиха смяната на представителя на страната в Съвета на шефовете. Държавният специалист Христина Пендичева от Министерство на финансите заменя заместник-министъра на финансите Маринела Петрова в Борда на сдружението.

Пендичева работи в дирекция „ Регулация на финансовите пазари " в Министерство на финансите към този момент близо седем години. В това си качество тя взе участие в правенето на указания и позиции за Комитета по финансови услуги, Икономическия и финансов комитет, ЕКОФИН, КОРЕПЕР по отношение на разискването на актове на Европейски Съюз. Преди да постъпи в Министерство на финансите, Христина Пендичева заема експертни позиции в ING Пенсионноосигурително сдружение и ING Животозастраховане, както и в Комисия за финансов контрол. Мандатът й е за идващите две години.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР