Общото събрание на акционерите на Юробанк България АД (Пощенска банка)

...
Общото събрание на акционерите на Юробанк България АД (Пощенска банка)
Коментари Харесай

Общото събрание на акционерите на Пощенска банка избра г-жа Райка Онцова за нов член на Надзорния съвет на банката

Общото заседание на акционерите на " Юробанк България " АД (Пощенска банка) избра през днешния ден за нов член на Надзорния съвет на банката госпожа Райка Онцова. Г-жа Онцова е специалист и експерт в региона на банковото дело и одита на финансовите институции с дълготраен опит. Стартира кариерата си като специалист в Българска народна банка през 1983 година, където е била и Главен инспектор.

В над 37-годишния си опит Райка Онцова е заемала водещи позиции в управителните органи на редица търговски банки, както и на " Борика " АД. Онцова има впечатляващ опит в управническо консултиране и подкрепяне на финансови институции при значими планове за финансово отчитане, корпоративна оценка, вътрешен одит, ръководство на риска и други стратегически решения. Тя има експертиза за осъществяването на цялостна оценка в сходство с Регламента за единния контролен механизъм (SSM) и е била началник на екип, зает с оценката на няколко търговски банки у нас.

Райка Онцова е приключила магистърска степен по счетоводство в УНСС, а професионалната ѝ експертиза е подкрепена от голям брой спомагателни квалификационни степени и образования, измежду които The Certified Merger & Acquisition Advisor Credentialing Program (АМ&АА Chicago, IL), Програмата за акредитиране на сертифициран съветник по сливания и придобивания (Асоциация на консултантите по сливания и придобивания в дребни и междинни компании, Чикаго, Илинойс), AM&AA and Wake Forest University NC Charlotte Centre и др.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР