Общопрактикуващите лекари вече ще могат да изписват безплатни рецепти за

...
Общопрактикуващите лекари вече ще могат да изписват безплатни рецепти за
Коментари Харесай

И личните лекари ще изписват безплатни лекарства за болните с COVID-19

Общопрактикуващите лекари към този момент ще могат да изписват безвъзмездни предписания за пациентите с COVID-19, стана ясно от съвещание на Надзорния съвет на НЗОК. Досега те се издаваха единствено от медиците в Коронавирус зоните.

Тази опция е в действие от през днешния ден, само че персоналните лекари ще имат подготвеност от понеделник, сподели пред публицисти заместник-министърът на опазването на здравето и ръководител на Надзорния съвет на НЗОК Александър Златанов.

На съвещанието е взето още решение да се преразпределят средства за лечебните заведения с над 10% кревати за Коронавирус.

„ Остатъкът за всеки месец ще бъде разпределен на лечебните заведения в допълнение, с цел да посрещнат Коронавирус вълната, като изискването е да имат най-малко 10% заети Коронавирус кревати. Средно 39 милиона лева на месец ще се преразпределят на всички лечебни заведения в страната. Тези, които лекуват ковид, са над 207, като се разкриват лечебни заведения с в допълнение кревати, които ще влязат в тази методика “, сподели шефът на НЗОК проф. Петко Салчев.

Проф. Салчев уточни още, че лекарите на първа линия към този момент ще получават по 1200 лева, вместо по 1000 лева

Що се отнася до новите ограничения в страната, доктор Златанов съобщи, че в случай че те не дадат резултат за към 2 седмици ще бъдат наложени по-сериозни ограничавания.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР