Общо седем компании продължават в състезанието за наградата Фабрика на

...
Общо седем компании продължават в състезанието за наградата Фабрика на
Коментари Харесай

Седем кандидати отиват на финала на Фабрика на годината

Общо седем компании не престават в надпреварата за премията " Фабрика на годината ", която " Капитал " връчва за втора поредна година. въз основата на въпросник, създаден в партньорство с TrakiaTech, Novarto и LSEG, участваха 14 индустриални предприятия. С най-вече точки на финала отиват " Бер-Хелла термоконтрол ", " БТЛ индъстрийз ", " Булминт уан ", " ВИТТЕ аутомотив ", " Латекоер ", " Сенсата технолоджис " и " Стандард профил ". Всички те ще минат през изявление и ще бъдат показани на уеб страницата на " Капитал ", а финалният победител ще бъде избран от умело жури преди връчването на премията на 7 декември. Профил на участниците И през тази година доминират претендентите от Южна България, където е съсредоточена огромна част от промишлеността. Най-многобройни са фирмите от района на Пловдив, само че има също от Стара Загора и Хасково, както и от столицата. Много от компаниите работят в областта на машиностроенето, само че има и такива, които създават артикули за дома и потребителски артикули, както и представител на химическата промишленост. Размерът на бизнеса им също е друг - от компании с оборот към 50 хиляди лева до такива с продажби за стотици милиони левове. Персоналът пък варира от 100 до 1100 души. Първите резултати Обобщените резултати от въпросниците обрисуват забавни трендове в промишлеността. Огромна част от претендентите - както с задгранични, по този начин и с български притежатели, непрекъснато автоматизират процесите си, а роботите към този момент участват в съвсем всяко произвеждане. Голям е делът на фирмите, които внедряват патенти и потребни модели. Макар и към момента да не доминират, има предприятия, които употребяват системи, основани на изкуствен интелект и машинно самообразование.

Почти всички претенденти показват, че употребяват сила от възобновими източници, а 100% имат политики за понижаване и оползотворяване на отпадъците. Компаниите всеобщо залагат и на партньорства с общини и просветителни институции за образованието на млади експерти.
Свързани публикации До 15 октомври може да се кандидатства в състезанието " Фабрика на годината " 29 септември 2023, 15:36 Фабрика на годината е " Шнайдер електрик България " 8 декември 2022, 17:46
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР