Общо осем личности и колективи са номинирани за награда Варна“

...
Общо осем личности и колективи са номинирани за награда Варна“
Коментари Харесай

Обявиха номинациите за награда Варна в сферата на науката и висшето образование

 Общо осем персони и колективи са номинирани за премия " Варна “ за 2021 година в областта на науката и висшето обучение. На свое съвещание експертната комисия за отсъждане на оценката разгласи номинациите в четирите съществени научни области – филантропични, естествени, публични и механически науки.

Награда “Варна " се присъжда всяка година във връзка Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската книжовност.  Отличието се връчва на преподаватели, учени, научни колективи от висшите учебни заведения и научно-изследователските институти за значими достижения в научната и преподавателската им активност през интервала от 24 май на миналата година до 24 май на актуалната година.

Номинирани за премия “Варна " тази година са:

I. ХУМАНИТАРНИ НАУКИ

ИНДИВИДУАЛНА НАГРАДА:

доцент доктор Диана Радкова, д.м. – за извънреден принос в организацията и лекуването на пациенти с COVID-19 във Варна и за цялостна научно-изследователска, преподавателска и лечебна активност в региона на инфекциозните заболявания.

 Предложениe от Медицински университет " Проф. доктор Параскев Стоянов " – Варна

КОЛЕКТИВНА НАГРАДА:

УМБАЛ " Света Марина “ – Варна с изпълнителен шеф проф. доктор Силва Андонова – за извънреден професионализъм при организация и съгласуваност на дейностите по диагностика, хоспитализиране и лекуване на пациенти с COVID-19 от Варна и целия Североизточен район на България.

Предложениe от Медицински университет " Проф. доктор Параскев Стоянов " – Варна

II. ПРИРОДНИ НАУКИ

ИНДИВИДУАЛНА НАГРАДА

доцент доктор инж. Кристина Близнакова – за подготовката и управлението на плана PHENOMENO – единственият теоретичен план на Европейската комисия по състезанието RIZE, част от стратегия Хоризонт 2020, с координатор Българска организация Медицински университет " Проф. доктор Параскев Стоянов " – Варна, утвърден през 2020 година

Предложение от Съюза на учените – Варна

КОЛЕКТИВНА НАГРАДА

Творчески колектив с началник капитан I ранг проф. доктор Мирослав Цветков – за осъществяването на научноизследователския план " Моделиране на водните потоци в изключителната икономическа зона на Република България в Черно море “.

Предложение от ВВМУ  " Никола Йонков Вапцаров “

III. ОБЩЕСТВЕНИ НАУКИ:

ИНДИВИДУАЛНА НАГРАДА

доцент доктор Антон Грозданов – за монографичен труд " Правен режим на услугите в корабоплаването “ в два тома и за повсеместен принос в организирането и реализирането на образователната и научно-изследователската активност в региона на морското право.

Предложение от ВСУ " Черноризец Храбър “

КОЛЕКТИВНА НАГРАДА

Изследователски екип от Катедра по стопанска система и ръководство на опазването на здравето към Факултета по публично опазване на здравето на Медицински университет " Проф. д-р Параскев Стоянов " – Варна с началник доц. Мария Рохова – за представителството на България в Мрежата за мониторинг на здравните системи и политики и платформата за мониторинг на отговора на здравните системи с рецесията с COVID-19 на Европейското бюро на Световната здравна организация, Европейската комисия и Европейската обсерватория за здравни системи и политики.

Предложение от Съюза на учените – Варна

IV. ТЕХНИЧЕСКИ НАУКИ

ИНДИВИДУАЛНА НАГРАДА

проф. доктор арх. Александър Слаев – за монографията му " Планиране на антропогенната среда и естествените запаси: Теория на комплексните права на благосъстоятелност “. Постижения в научноизследователската активност в региона на архитектурата, териториалното обмисляне и градоустройството, консолидираното й в преподавателската активност за издигане на равнището на образование по архитектура във ВСУ " Черноризец Храбър “.

Предложение от ВСУ " Черноризец Храбър “

КОЛЕКТИВНА НАГРАДА

Научен колектив с началник гл. ас. доктор мат. Николай Марков – за създаването " Иновационен способ за генериране на екологически чиста възобновима сила от бавнотечащи реки и морски течения “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР