Общо инвестициите в Първа АГ болница „Св София“ са за

...
Общо инвестициите в Първа АГ болница „Св София“ са за
Коментари Харесай

Фандъкова: Инвестициите в Първа АГ болница са за 2,8 млн. лв.

Общо вложенията в Първа АГ болница „ Св София “ са за 2,8 млн. лева

Това разяснява през днешния ден столичният кмет Йорданка Фандъкова, която през днешния ден посети болничното заведение.

„ Продължаваме вложенията в здравно съоръжение и ремонт на общинската Първа АГ болница „ Св. София “. Предстои ремонт на родилните зали и отделението по хирургия на млечната жлеза. В момента се ремонтира покрива. Вече са закупени 10 неонатологични кревати за новородени деца, които са в ранния адаптационен интервал и следва да закупим мамограф, ехограф и лапароскопско съоръжение на операционния блок “, изясни Фандъкова.

От началото на годината в лечебното заведение са родени 1370 бебета. С новите отделения по патологична бременност и неонатология се обезпечават по-добри условия за майките, бебетата, лекарите и медицинския личен състав.

„ Вече 9 бебета са родени с помощта на Инвитро стратегия на Столична община, посредством която финансираме процедури с донорски яйцеклетки, за които не е планувано подкрепяне от Центъра за асистирана репродукция към Министерство на здравеопазването “, разяснява още кметът на София.

Тази година ще влагат към 6 млн. лева в общински лечебни заведения и диагностично-консултативни центрове (ДКЦ).

„ Общо 15 ДКЦ-та получават средства от Столична община за ремонт и закупуване на ново съоръжение “, уточни още Фандъкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР