Общо 8636 лв. са събраните средства от благотворителния концерт От

...
Общо 8636 лв. са събраните средства от благотворителния концерт От
Коментари Харесай

Над 8000 лв. събра концертът „От децата – за децата“ в Търново

Общо 8636 лева са събраните средства от благотворителния концерт „ От децата – за децата ”, който се организира предходната сряда в салона на МДТ „ Константин Кисимов ”. Близо 5400 от тях са осъществени от продажбата на предложения, които ученици на детските градини в общината създадоха сами, регистрира районният ръководител на КНСБ Иванина Янкова.

Над 600 лева са постъпили в дарителниците на място, останалите са преведени по банковата сметка. Всички събрани средства ще бъдат предоставени по дарителските сметки на Никол Георгиева, Стелиан Колев и Миглена Нечева – три търновчета, повели битка с тежки диагнози.

Председателят на Общинския съвет във Велико Търново Венцислав Спирдонов дефинира самодейността като „ положително начало ” и съобщи, че Велико Търново може още доста повече, по тази причина събитието ще се трансформира в традиция.

„ Децата, които се показаха на концерта усещаха, че вършат нещо положително, бяха щастливи да вземат участие в него, това е значимо за възпитанието на децата ”, разяснява още Спирдонов.

Страхотен обществен урок – по този начин уредниците дефинираха благотворителния концерт. „ Той не е първият, няма и да е последният ”, безапелационен бе шефът на Младежкия дом – Румен Петров, който също благодари на всички обединения, школи и читалища, които поддържаха самодейността. Благодарност бе отправена и към главните сътрудници на събитието – Община Велико Търново и МДТ „ Константин Кисимов ”, който даде сцената си безплатно.

Следващото сходно събитие ще се организира след нова година, задачата е да бъде основан специфичен фонд за лекуване на заболели деца. Така – в случай че в него бъдат събрани задоволително средства, той ще може да поддържа доста повече подрастващи герои.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР