Общо 77 проекта на обща стойност 20,7 млн. евро са

...
Общо 77 проекта на обща стойност 20,7 млн. евро са
Коментари Харесай

По програма за трансгранично сътрудничество между България и Турция са финансирани проекти за 20,7 млн. евро

Общо 77 плана на обща стойност 20,7 млн. евро са финансирани досега по стратегия за трансгранично съдействие сред България и Турция. Управляваната от Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) стратегия е с общ бюджет малко над 29,6 млн. евро и поддържа осъществяването на планове в региона на околната среда и туризма, оповестиха от Министерство на регионалното развитие.

Фестивалът " Цветовете на улицата " в Ивайловград е измежду последните подкрепени планове. Участниците са рисували по фасади, спирки, улични обекти и други обществени места. По този метод са основани самобитни " галерии навън ". Чрез пленер на художници, върху платна са пресъздадени туристическите запаси на региона. Впоследствие, в България и Турция ще бъдат проведени изложения със основаните творби.

На фестивала в Ивайловград са гостували поп и рап артисти, и фолклорни сформира от България и Турция. Сред тях са тракийският хор " Яни Попов ", женски фолклорни групи от с. Свирачи и с. Чамлъджа, Турция, кукерите от квартал " Лъджа ".

Проектът " Цветовете " има за цел да разпространява трансграничното културно, историческо и естествено завещание в регионите на Ивайловград и Кешан/Чамлъджа в Турция, и да предизвиква развиването на културния туризъм. Водещ сътрудник е сдружението " Гражданска самодейност за публично развиване и интеграция ". Проектът продължава самодейността " Пътят на художника ", осъществена в интервала 2017-2018 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР