Общо 71 деца са отпаднали от училище през учебната 2018/2019

...
Общо 71 деца са отпаднали от училище през учебната 2018/2019
Коментари Харесай

Ето колко деца са отпаднали от училище в област Враца

Общо 71 деца са отпаднали от учебно заведение през образователната 2018/2019 година в област Враца, като 52 от тях са под 16-годишна възраст. Това е съобщила началникът на Регионалното ръководство на образованието /РУО/ Галина Евденова на съвещание при регионалния шеф.

Областният шеф на Враца Малина Николова е провела през днешния ден съвещание по въпроси с работата на Механизма по обгръщане и задържане на деца и възпитаници в детските градини и учебните заведения и активността на екипите в взаимната им работа с държавните звена преди началото на новата образователна година, оповестиха от регионалната администрация.

На съвещанието са били показани информация от началника на РУО-Враца за работата на екипите по Механизма и проблемите, свързани с нея.

От общия брой отпаднали от учебно заведение най-вече са учениците от община Бяла Слатина- 22 деца, следвани от общините Борован и Оряхово с по 10 възпитаници. Причините за отпадането им са на първо място насъбрани отсъствия, тръгване за чужбина, както разнообразни фамилни и обществени аргументи.

Повече от 500 представители на РУО - Враца, районните ръководства на Министерство на вътрешните работи, дирекциите за обществено подкрепяне, общините, учебните заведения и детските градини са работили за връщане на отпаднали деца и възпитаници от просветителната система в региона.

Върнатите в клас възпитаници са 397 през предходната образователна година. При направените повече от 2 300 визити от екипите е открито, че 579 учениците от региона са отпътували в чужбина, а 238 не са открити на посочените адреси за местоживеене, единствено 43 са отказалите се да бъдат записани в образователно заведение.

На съвещанието е регистрирано положителното взаимоотношение на екипите с по този начин наречените просветителни посредници, които работят непрекъснато на място. Общо посредниците в региона са 33-ма, които работят в детски градини и образователни заведения в региона.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР