Общо 5 нови детски градини ще има София през 2018

...
Общо 5 нови детски градини ще има София през 2018
Коментари Харесай

Фандъкова: През 2018 г. започваме да строим 8 нови детски градини

Общо 5 нови детски градини ще има София през 2018 година, а настрана от това стартира построяването на още 8 такива обекта. Това разгласи кметът на столицата Йорданка Фандъкова, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя откри нова детска градина в столичния квартал " Бояна ". Новото заведение е проектирано за две групи с към 50 деца. Стойността на ремонтните действия е 1,2 млн. лева

Работите по проектирането, съгласуването и ремонтните действия на бившето боянско учебно заведение са траяли повече от 10 години, изясни кметът. Тя означи, че постройката е монумент на културата с изключителни архитектура и история. Новата детска градина ще се споделя " Светлина " и ще е филиал на 112 ДГ, в която се образоват и деца с разнообразни проблеми.

През идващите месеци ще бъде приключена и новата детска градина в Драгалевци. Нова постройка се построява в " Красно село ". Ще бъдат открити и детски градини в " Люлин " и в " Младост ", сподели кметът Фандъкова, като посочи, че тази в " Младост " е доста огромна, с 10 групи.

За тази година са заложени над 22 млн. лева за започване на строителството на осем нови здания – две от тях още веднъж са в регион " Витоша " - в " Княжево " и " Павлово ".

„ Все още най-натоварените региони са " Витоша ", " Красно село ", " Триадица ", обособени елементи на " Младост " и " Люлин ". Нашата политика към този момент е за облекчение на групите”, сподели Фандъкова и добави, че има към момента потребност от вложения, изключително в нови региони като " Манастирски ливади ", " Изток " и " Кръстова вада ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР