Общо 5.54 милиарда евро са се влели в пазара на

...
Общо 5.54 милиарда евро са се влели в пазара на
Коментари Харесай

Гърция отчита над 5.5 млрд. евро приходи от програмата Златна виза

Общо 5.54 милиарда евро са се влели в пазара на недвижими парцели в Гърция по програмата, известна като Златна виза. 

Според данните на Министерството на миграцията на южната ни съседка, представени от в. " Катемарини ", общият брой на издадените непрекъснати разрешителни за вложители плюс тези, които ще бъдат издадени през идващите месеци въз основа на подадените заявки, възлиза на 22 298.

Прогамата Златна виза дава опция за придобиване на гръцко поданство при покупка на парцел в страната на стойност най-малко 250 000 евро. За някои региони, като Атина, Солун, Миконос и Санторини, минималният предел е 500 000 евро.

Срещу тази инвестиция купувачът получава поданство за себе си и за своето семейство. 

Някои вложители не са се лимитирали да придобият единствено един парцел, заради което общата сума на входящите финансови потоци по програмата е по-висока от цената, умножена по броя на издадените разрешителни.

Целта на множеството от купувачите е да си обезпечат висока възвръщаемост и приход посредством употреба на жилищата, изясняват имотни брокери, представени от изданието.

Около 99% от вложителите, които купуват парцели в Гърция и имат за цел да си обезпечат позволение за престояване, ги отдават чартърен, най-вече дълготрайно.

Само през 2023 година са предоставени 4 231 нови лиценза, или съвсем два пъти повече, в сравнение с през 2022 година Миналата година са подадени общо 8 351 претенции за инвеститорски лицензи - повече от всяка друга година в 10-годишната история на програмата.

Инвестициите за тях са еквивалентни на покупки на недвижими парцели на обща стойност над 2 милиарда евро. Общо 7596 заявки са в развой на разглеждане от управляващите. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР