Общо 46 души са пътували в товарния микробус с мигранти,

...
Общо 46 души са пътували в товарния микробус с мигранти,
Коментари Харесай

Бусът с мигранти, катастрофирал на Тракия, е бил претоварен и развален

Общо 46 души са пътували в товарния микробус с мигранти, който катастрофира тежко през вчерашния ден на Автомагистрала " Тракия ". Превозното средство е било с потенциал за товар от 1,5 тона, а общото тежестта на хората вътре е било към 3,5 тона. Това обявиха от Районна прокуратура в Стара Загора.

Претовареният микробус е спукал задна лява гума, което довело до отклоняването му към дясната мантинела и транспортното средство е станало на процедура неуправляемо, допълниха от прокуратурата. Все още се чакат данни от техническата експертиза.

При злополуката през вчерашния ден почина един мигрант, а доста други бяха ранени.

Собственикът на микробуса е малоимотно лице от Благоевград, което приказва за фиктивна благосъстоятелност.

Микробусът е бил остарял, по първични данни - в недобро техническо положение.

От прокуратурата регистрират, че трафикът на мигранти неимоверно се усилва, евентуално поради подобряването на атмосферните условия. В Турция се намират към 4 млн. мигранти, подсетиха още от обвиняването и акцентираха, че би трябвало да се усъвършенства защитата на границата, тъй като " нещата стартират да излизат отвън надзор ".

Според държавното обвиняване зачестилите случаи на хванати незаконни мигранти приказват за настоящи проведени пристъпни групи у нас.

Мигрант почина при опит да бъде хванат на автомагистрала " Тракия ". Рано сутринта в събота в региона на Чирпан е изработен опит за прекъсване на два буса, в които са пътували незаконни мигранти от Афганистан.

В първият бус са открити 50 мигранти. Вторият бус е отказал да спре, като след траяло към 15 км гонене катастрофира, евентуално поради спукана гума.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР