Общо 38 души са задържани от Столичната дирекция на вътрешните

...
Общо 38 души са задържани от Столичната дирекция на вътрешните
Коментари Харесай

38 души са задържани след протеста срещу БФС, седем от тях са непълнолетни

Общо 38 души са арестувани от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) за вандалски прояви в София против Българския футболен съюз (БФС) в четвъртък, заяви Министерство на вътрешните работи.

Новината идва, след информации за с палки, ориентиран даже и към хора, които не вземат участие в размириците.

Трима от арестуваните са в ареста за палеж и разваляне на бус и автомобил на полицията. По случаите са формирани две досъдебни производства. Друг от арестуваните е отведен в полицията за владеене на опиати.

Спрямо другите 34 души, седем от които малолетни, е разкрита процедура по Закона за запазване на публичния ред при провеждането на спортни мероприятия.

Трима от тях са оправдани в събота от съда, за четирима е планувана друга дата.

Преписките на трима от малолетните ще бъдат изпратени на локалната комисия за битка с противообществени прояви на малолетни и малолетни.

На останалите 24 са натрапен санкции в размер на 1000 лв. и възбрана за посещаване на спортни мероприятия в страната и чужбина за една година.

Фенове и служители на реда пострадаха при митинга с искане на оставките на управлението на БФС, на който се стигна до безредици. Възстановяването на вредите е коствало 42 хиляди лв., заяви в петък вечерта кметът на София Васил Терзиев.

" Ще заведем иск против уредника на митинга, с цел да може да възстановим вредите ", сподели той.

Заради обстановката водачите на " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) желаеха в петък сутринта оставките на вътрешния министър Калин Стоянов , както и на шефа на БФС Борислав Михайлов .

И двамата отхвърлиха да си подадат оставките. Премиерът Николай Денков заяви, че ще уволни зам.-министъра на вътрешните работи Стоян Темелакиев.
 Как София пламна поради футбола  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР