Общо 339 деца са подпомогнати от началото на тазгодишното издание

...
Общо 339 деца са подпомогнати от началото на тазгодишното издание
Коментари Харесай

Ето колко деца са получили дарения от „Българската Коледа“

Общо 339 деца са подкрепени от началото на тазгодишното издание на благотворителната самодейност на президента „ Българската Коледа “, което започва на 1 декември 2019 година и ще завърши на 30 ноември 2020 година. Стойността на дарените средства възлиза общо на 561 450 лева
От постъпилите през месец май т. година заявки са утвърдени и подкрепени 25 деца за медикаментозна терапия, рехабилитация и помощни средства. Отпуснатите средства за тях са в размер на 31 306 лева, оповестяват от прессекретариата на президента.
От началото на актуалното 17-о издание на „ Българската Коледа “ са постъпили общо 363 заявки от родители на деца с разнообразни болести – ендокринологични и нефрологични, детска церебрална парализа, епилепсия, хидроцефалия, мускулна дистрофия вид Дюшен, аутизъм и други Заявления за подкрепяне на деца се одобряват целогодишно. Съгласно разпоредбите на акцията даренията за нуждаещите се деца се превеждат на дарителска банкова сметка, предопределена за набиране на средства за посочената в заявката цел. На уеб страницата на самодейността са оповестени разпоредбите, редът за кандидатстване и документите, които родителите следва да попълнят и изпратят на посочения адрес.
Във връзка с реализирането на задачите на Кампания 2019/2020 година е открита процедура за възлагане на социална поръчка за доставка на здравна инсталация, финансирана със средства от „ Българската Коледа “. Информация за нея е оповестена на формалния уебсайт на президентската институция.
„ Българската Коледа “ оказа помощ на още 67 деца
Темата на актуалното издание на „ Българската Коледа “ е „ Да дарим бъдеще на болните деца “. Целите на Кампания 2019/2020 година включват както подпомагането на деца, по този начин и обезпечаването на високотехнологична инсталация за прецизна диагностика, лекуване и рехабилитация на деца.
„ Българската Коледа “ е целогодишна както за подпомагането на деца и лечебни заведения, по този начин и за набиране на дарения. Всеки може да подари сумата от 1 лева като изпрати SMS на къс номер 1117 за клиенти на A1, VIVACOM и TELENOR или като позвъни на номер 09001117 за закрепени клиенти на VIVACOM и A1. Дарение може да бъде направено и по дарителската банкова сметка на самодейността, като в платежното разпореждане се уточни „ За „ Българската Коледа “, в това число посредством кредитна карта (Visa или MasterCard), посредством ePay.bg и UPay.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР