Общо 3 477 или с 1 187 в повече спрямо

...
Общо 3 477 или с 1 187 в повече спрямо
Коментари Харесай

3 421 семейства получиха помощ за първокласници и осмокласни...

Общо 3 477 или с 1 187 допълнително по отношение на предходната година са децата, записани и постъпили в първи и в осми клас през образователната 2021/2022 година на държавните и общински учебни заведения в област Пазарджик, за които е отпусната еднократна помощ от 300 лв.. Родителите им към този момент са получили първия транш от 150 лв.. За първи път, откогато е въведена, финансовата поддръжка се изплаща на всички родители на първокласници и осмокласници, кандидатствали за този тип подкрепяне, без значение от техните приходи. Така са подкрепени 3 421 фамилии в област Пазарджик или с 1 166 допълнително от предходната година.

Еднократната помощ е отпусната на 1 791 фамилии на първокласници за 1 822 деца и на 1 630 фамилии на осмокласници за 1 655 деца. по

За тази образователна година, финансово подкрепените възпитаници в област Пазарджик също са допълнително по отношение на миналата с общо 1 187.

Финансовата поддръжка дава опция всички родители да закупят без усложнения главните принадлежности, нужни за учениците. Тя се получава в случай, че детето живее непрекъснато в страната и не е настанено за развъждане отвън фамилията. Предоставя се и за възпитаници, настанени в фамилии на родственици и близки и в приемни фамилии, както и на настойник/попечител.

Изплатените средства са в размер на 521 550 лв., т.к. сумата се дава на два транша – първата половина след влизането в действие на заповедта за отпущането, а втората – при започване на втория образователен период, само че единствено в случай че детето продължава да посещава учебно заведение, в случай че това е невероятно заради здравословното му положение. Вече отпуснати средства подлежат на връщане, когато ученикът не продължи образованието си през втория образователен период или в случай че в границите на един месец е отсъствал повече от 5 образователни часа без уважителни аргументи.

РДСП – Пазарджик
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР