Общо 1961 шахматисти от 67 клуба са картотекирани през януари

...
Общо 1961 шахматисти от 67 клуба са картотекирани през януари
Коментари Харесай

БФШ 2022: 67 клуба с 1961 шахматисти са регистрирани в лицензираната федерация

Общо 1961 шахматисти от 67 клуба са картотекирани през януари в  " Българска федерация по шахмат 2022 " - единствената лицензирана от Министерството на младежта и спорта у нас.

Това е растеж от над 70% в сравнение с миналата година, а в интервала 2018 - 2022 година броят на регистрираните състезатели не е надвишавал по към 800 годишно. Сред картотекираните състезатели е сребърната медалистка от Световната купа в Баку Нургюл Салимова - клуб " Бургас 64 ".

През април тя ще взе участие в Турнира на претендетките в Торонто - Канада, на който ще бъде определена състезателката, която ще оспорва международната купа на Дзю Уъндзюн от Китай.

Срокът за картотекиране на клубове и състезатели е до края на март 2024 година " БФШ 2022 " единствена има право да провежда надпреварите от държавния календар - ДЪРЖАВЕН СПОРТЕН КАЛЕНДАР 2024 - bulchess.com.

Още при започване на тази година се организират доста разнообразни шампионати, радващи се на огромен интерес и повсеместност. Очаква се федерацията да получи и финансиране от Министерството на младежта и спорта.

" Българска федерация по шахмат 2022 " ще продължи да поставя старания да възвърне българския шахмат от хаоса, в който бе вкаран от личните амбиции на група лица. За този един месец отчитаме, че имаме най-важното - подкрепата и доверието на клубовете. И най-верен знак за това е големият брой на картотекираните клубове и шахматисти. Това ни задължава да работим с още по-голяма сила, тъй като демонстрира недвусмислено, че каузата е обща ", разяснява новоизбраният ръководител на федерацията доц. Венета Петкова.

" Справедливост, обич към шахмата, единение - тези правила ни водят в активността ни и ни дават мощ и сила да преодоляваме трудностите, продължавайки да работим в полза на шахматната общественост у нас. Убедени сме, че ни чакат доста триумфи за обичания ни спорт. Нека способстваме за тях заедно! Вярата в утрешния ден може да бъде превърната в триумфи единствено с нашите обединени старания и с доста труд! ", добави още доцент Петкова.
 Обявиха за обществена обмен постройката на Българска федерация по шахмат
Обявиха за обществена обмен постройката на Българска федерация по шахмат

Заради дълг от близо 700 000 лева
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР