Цената на биткойна се понижи с почти 6 на сто

...
Цената на биткойна се понижи с почти 6 на сто
Коментари Харесай

Цената на биткойна надолу с почти 6%

Цената на биткойна се намали с съвсем 6 на 100 по-рано през днешния ден, откакто през миналия април регистрира най-лошото си месечно показване от края на 2022 година, съобщи Ройтерс, заяви Българска телеграфна агенция. Това се случва часове преди Управлението за федерален запас да разгласи решението за лихвения %.

Биткойнът падна с 5,6 на 100 до най-ниското си равнище от края на февруари, като след това възвърне част от загубите до намаляване с 4,8 на 100 и курс от 57 001 $. Загубите при етера бяха по-скромни -  3,6 на 100 до курс от 2857 $, който също е на най-ниското равнище от февруари.

Стойността на най-търгуваната криптовалута в света падна с близо 16 на 100 през април, защото вложителите осъществиха облаги от възходящото придвижване на криптоактива и това докара цената до рекордни върхове над 70 000 $.

Цената на биткойна към този момент е с цели 22 на 100 под върха от март от 73 803 $, което механически го слага в " мечи " пазар (състояние, при което даден актив се разпродава - бел. ред.), добавя Ройтерс.

От началото на годината обаче най-популярният криптоактив върви нагоре с 35 на 100, като цената му се е удвоила по отношение на същия интервал на предходната година и това в огромна степен е с помощта на милиардите долари, вливащи се в новосъздадени борсово търгувани фондове от януари насам, отбелязва Ройтерс.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР