Лекоатлетка Анжелина Надай Лохалит, която участва като част от отбора

...
Лекоатлетка Анжелина Надай Лохалит, която участва като част от отбора
Коментари Харесай

Лекоатлетка от олимпийския отбор на бежанците беше хваната с допинг

Лекоатлетка Анжелина Надай Лохалит, която взе участие като част от тима на бежанците в бяганията на 1500 метра на Олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016 и Токио 2020, беше отстранена след позитивна проба за неразрешеното лекарство триметазидин (TMZ), оповестяват от Атлетическия съюз за интегритет (AIU).

Родената в Южен Судан Лохалит за последно се състезава на международното състезание по крос кънтри в сръбската столица Белград в края на март, само че в този момент е изправена пред четиригодишна възбрана от присъединяване в надпревари.

Любопитното е, че това е третият случай в последното време, в което спортист със статута на емигрант бива махленски в приложимост на допинг. Малко по-рано роденият в Мароко играч в стипълчейза Фуад Идбафдил получи тригодишна възбрана през декември, откакто призна, че е употребявал неразрешения хормон EPO, повишаващ издръжливостта. Бегачът на междинни дистанции Доминик Локолонг Атиол пък бе отхвърлен поради приложимост на триметазидин

Международният олимпийски комитет (МОК) поддържа 73 спортисти бежанци посредством стипендии, до момента в който те пробват да стигнат до присъединяване на Олимпийските игри в Париж 2024, като преди няколко години в Токио тимът на бежанците се състоеше от 29 спортисти.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР