Общо 148 са лицата, неподали или подали в извън законоустановения

...
Общо 148 са лицата, неподали или подали в извън законоустановения
Коментари Харесай

148 представители на властта пропуснали да декларират имущество

Общо 148 са лицата, неподали или подали в отвън законоустановения период съответните заявления, като от тях 22-ма кметове, заместник-кметове, ръководители на общински препоръки и основни архитекти на общини и региони, а 69 лица са шефове и изпълнителни шефове на лечебни заведения за болнична помощ и други задължени по закона лица.

Това излиза наяве откакто Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество разгласява годишните заявления за имущество и ползи, подадени до 8 юни 2018 година, както и встъпителните и финални заявления, подадени през интервала от 1 януари до 31 юли 2018 година от лица, заемащи висши обществени длъжности.

Декларациите за имущество и ползи пред Публичния указател до 31 юли 2018 година, е обезпечен посредством „ Регистър на лица, заемащи висши обществени длъжности ” на интернет портала на Комисията, в сходство с условията на Закона за отбрана на персоналните данни. Публикацията е в две елементи, съгласно настоящите към интервала на обявление разпореждания.

Съгласно закона 663 са лицата, упълномощени по реда на Закона за публичните поръчки от обществени възложители, които са задължени лица по този закон да провеждат и да организират процедурите за възлагане на публични поръчки и да подписват договорите; 480 са ръководителите на бюджетни организации или други оправомощени длъжностни лица, които извършват функционалности на органи за финасово ръководство и надзор на средствата от Европейския съюз и обвързваното с тях национално финансиране или непознати средства, според наредбите на Закона за обществените финанси; 327 са лечебните заведения за болнична помощ, които се финансират от бюджета на НЗОК и/или от държавния или общинския бюджет.

Съгласно закона лице, заемащо висша обществена служба, което не подаде декларация в законоустановения период се санкционира с санкция в размер от 1000 до 3000 лева Когато нарушаването е осъществено наново, санкцията е в размер от 3500 до 6000 лева

В случаите на неподаване на декларация от лицата по член 6, ал.1 от закона за същите стартира инспекция за определяне на нелегално добито имущество на съображение. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР