Общо 100 кучета са осиновени от пловдивския приют от началото

...
Общо 100 кучета са осиновени от пловдивския приют от началото
Коментари Харесай

Кампания в Пловдив: Осинови куче до 10-ти октомври

Общо 100 кучета са осиновени от пловдивския подслон от началото на годината досега. Други 85 чакат да станат част от нечие семейство на положителни хора. Миналата година „ Зооветеринарният комплекс “ в Пловдив регистрира връх в броя на осиновените - общо 150. Осиновяването е гратис. Новите стопани би трябвало единствено да записват четириногото в районното кметство, като са освободени от заплащане на такса.
По мотив Международния ден за отбрана на животните за първи път в " Зооветеринарния комплекс " се организира спортно съревнование за кучета. На място няколко четириноги демонстрираха разнообразни умения по прекосяване през трудности, тунели, мостчета и всичко каквото са научили дружно със своите стопани. Едно от най-изпълнителните кучета бе Дара. Тя е избавена от улицата с помощта на положителните грижи на своята господарка Яна. Кучето не е породисто, само че сподели какъв брой добре може да се оправя в надпревари, като минава сполучливо през трасето. В празничния ден вратите на приюта бяха отворени за всеки, който желае да посети обекта, да се запознае с активността на комплекса, да прегледа настанените в него животни или да осинови безстопанствено куче.
 Изграждат подслон за бездомни кучета във Враца Изграждат подслон за бездомни кучета във Враца
До края на 2019 ще бъде построен общински изолатор за бездомни кучета във Враца. Това стана ясно от съвещание на Общински съвет Враца през днешния ден....
Посетителите имаха опцията да прегледат галерията от винили, които демонстрират фотоси, запечатали щастливи моменти от новия живот на четириноги, намерили своя дом. А всеки, осиновил куче от приюта в Пловдив в интервала до 10.10.20 година (събота), в това число, ще получи комплимент от чиновниците на " Зооветеринарен комплекс " – аксесоар или играчка за новия домакински любим.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР