Общността на Латиноамериканските и карибските държави (CELAC) подкрепи позицията на

...
Общността на Латиноамериканските и карибските държави (CELAC) подкрепи позицията на
Коментари Харесай

Нов развой в териториалния спор Великобритания - Аржентина

Общността на Латиноамериканските и карибските страни (CELAC) поддържа позицията на Аржентина по териториалния спор с Англия за Фолклендските (Малвински) острови и акцентира, че държи на спокойно решение, съобщи ТАСС, като цитира изказване на срещата на високо ниво на организацията, което беше оповестено късно вечерта в събота.

" Общността на Латиноамериканските и карибските страни показва най-решителна поддръжка на законните права на Аржентинската република в разногласието за суверенитета над Малвинските острови, Южна Джорджия и Южните Сандвичеви острови и прилежащите морски територии ", като също така показва и непрекъснатия интерес на страните от района за възобновяване на двустранните договаряния за намиране на дефинитивно и спокойно решение на разногласието.

Териториалният спор сред Аржентина и Англия продължава съвсем 200 години, което докара до къса война през 1982 година, извоювана от силите на Лондон.

През март множеството поданици на островите показаха на референдум предпочитание територията да остане английско притежание. Аржентина не призна резултатите от референдума, напомня ТАСС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР