Общността на Американския университет в България се събра за американско

...
Общността на Американския университет в България се събра за американско
Коментари Харесай

Втора поредна година АУБ дарява средства на CancerCare

Общността на Американския университет в България се събра за американско Хелоуинско празненство със специфична идея - да събере средства за хора, борещи се с рак на гърдата. Домакини на събитието бяха студентският клуб по американски футбол - Blagoevgrad Griffins, клубът за предприемачески хрумвания - StartUP Blagoevgrad и клубът за капиталов мениджмънт - Investment Management Club, които в желанието си да търсят и намират способи да предизвикат гражданската ангажираност измежду студентите, съумяха да обезпечат над 5500 лв. дарения за фондация CancerCare.

За втора поредна година уредниците избраха да дарят средства на CancerCare, неправителствена организация, която поддържа пациентите с рак на гърдата и техните близки, като дава на дамите достъп до постоянни прегледи и други запаси, нужни за ранното разкриване и предварителна защита на онкологичните болести.

Андреа Малинова, четвъртокурсник в АУБ и президент на Blagoevgrad Griffins клуб, показа, че събитието е посрещнало повече от 600 студенти на АУБ, както и техни другари, които са пристигнали от други градове, с цел да се причислят към достоверното Хелоуин празненство. Тя изясни и какво стои зад концепцията на събитието. „ Националната футболна лига взе участие в месеца за битка с рака на гърдата всяка година. Ние, като клуб, който разпространява американския футбол, сме част от тази самодейност от години. През последните две години обаче взехме решение да съчетаем потребното с приятното - събитие с идея с нещо типично за студентите - празненство. И защото няма по-традиционен американски празник от Хелоуин, взехме решение, че това ще бъде ужасно комбиниране. "

От 17 октомври до деня на празненството, 26 октомври, студентите, преподавателите и чиновниците на университета бяха поканени да дарят средства на специфичен щанд. Всички доходи - дарения на щанда, входни такси за игрите и продажбата на специфичната линия тениски за празненството - бяха ориентирани към фондацията CancerCare.

Тъй като празненството беше тематично, членовете и на трите клуба приканиха всички да се преобразят за Хелоуин и да вземат участие в конкурс за костюми. Публиката избра трима спечелили от 140-те участници в конкуренцията. Освен това, DJ Ivoratty за следващ път поддържа идеята с цялата си музикална и осветителна техника и трансформира събитието в същинско Хелоуин преживяване за публиката.

Мащабното събитие се реализира с помощта на над 40-те компании и организации, които поддържаха идеята на студентите от АУБ. Повече информация за тях на уеб страницата на АУБ.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР