Общият устройствен план на Варна е приет с решение на

...
Общият устройствен план на Варна е приет с решение на
Коментари Харесай

Кметът на Варна: В общината няма внесено нито едно предложение за промяна на Общия устройствен план за ограничаване на строителството

Общият организационен проект на Варна е признат с решение на Общинския съвет на 4.07.2012 година с цялостно единогласие - с 43 гласа „ за ”, 0 „ срещу ” и 0 „ въздържал се ”. Сред подкрепилите проекта са Ивайло Митковски - сегашен народен представител от Демократична България, и Костадин Костадинов, през днешния ден народен представител от Възраждане. Тогава те бяха част от една група -  „ Коалиция Синя Варна на следващия ден ”.

Това стана ясно през днешния ден от изявление на кмета Иван Портних по време на сесия на Общинския съвет. Той акцентира още, че досега нито едно предложение за смяна в Общ устройствен план не е импортирано в Община Варна, обвързвано с ограничения за ограничение на строителството, в това число от критикуващите проекта представители на Демократична България и Продължаваме Промяната! Затова възмущението им от презастрояване през днешния ден е лицемерно и подправено.

Кметът напомни и друго: „ На 17.02.2020 година общинските съветници от ГЕРБ поканиха сътрудниците си от Демократична България на среща по тематиката за бъдещето на Общия организационен проект. Те обаче не се появиха! До ден сегашен не съм чул нито една концепция от тях във връзка с този проект. Вчера организирахме среща с Камара на архитектите, която мина в доста добър звук. Заедно с специалистите ще отворим полемика, която би трябвало да покаже в каква посока и какво желаеме да променим в Общ устройствен план. Другото са просто едни голи приказки и политически популизъм “, разяснява Иван Портних.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР