Общият размер на преките документирани щети, причинени на инфраструктурата на

...
Общият размер на преките документирани щети, причинени на инфраструктурата на
Коментари Харесай

Войната причинила щети за 150 млрд. долара на Украйна

Общият размер на директните документирани вреди, породени на инфраструктурата на Украйна от войната с Русия, доближава 150 милиарда щатски $.

Това заяви в четвъртък заместник-председателят на Върховната рада на Украйна Олена Кондратюк по време на събитие на Украинския женски конгрес " Участие на дамите в реконструкцията ". Тя се базира на данни на експерти от Киевската школа по стопанска система, оповестява " Укринформ ".

" Общият размер на директните документирани вреди, породени на инфраструктурата на Украйна от пълномащабното навлизане на Русия, към този момент доближава 150 милиарда $ ", осведоми тя.

Общият брой на развалените или разрушени жилищни здания, в това число частни и многофамилни , е съвсем 158 000.

" Броят на развалените или унищожени образователни заведения доближава 3000. Сред тях са над 1500 учебни заведения, съвсем 1000 детски градини и 538 висши учебни заведения ", акцентира тя.

Тя означи, че Русия е унищожила или развалила 806 медицински заведения, в това число 367 лечебни заведения и 344 диспансера.

" Това не са просто внушителни цифри, това са опустошения, които са директно свързани с живота на хора , които в този момент няма къде да живеят, няма къде да учат, няма къде да се лекуват ", заключи зам.-председателят.
 България дружно с Европейски Съюз ще регистрира вредите, нанесени на Украйна от Русия
България дружно с Европейски Съюз ще регистрира вредите, нанесени на Украйна от Русия

В специфичен указател със седалище в Хага

Очаква се това лято в Хага да проработи интернационалният указател на загубите на Украйна от военната експанзия на Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР