Общият размер на американската военна помощ за Киев от началото

...
Общият размер на американската военна помощ за Киев от началото
Коментари Харесай

Общият обем на американската военна помощ за Украйна достигна 16,8 млрд. долара

Общият размер на американската военна помощ за Киев от началото на съветската инвазия е достигнал 16,8 милиарда $, съобщи министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин при откриването на срещата в Брюксел на групата, основана от западните страни за съгласуване на военната помощ за Киев.

" Радвам се да оповестя, че под управлението на президента Джо Байдън американската помощ за сигурността на Украйна към този момент доближи 16,8 милиарда $ и съм доста признателен на нашите уважавани съдружници и сътрудници, които не престават да дават своите пакети от помощи ", сподели той.

Остин съобщи също, че неотдавнашните ракетни удари на съветските въоръжени сили по цели в Украйна са засилили още повече готовността на Запада да окаже спомагателна помощ на Киев. " Нашата решителност и силата на позицията ни единствено се ускориха ", съобщи началникът на Пентагона. " Тази контактна група остава единна и решителна. Ще продължим да укрепваме отбранителните качества на Украйна по отношение на днешните незабавни потребности, както и в дълготраен проект ", добави Остин.

Вашингтон е нараснал вложенията си във военнопромишленото произвеждане, с цел да продължи да оказва помощ на Украйна, сподели Остин.

" Увеличихме вложенията във военнопромишлената база, с цел да отговорим на отбранителните претенции на Киев, както и на нашите лични ", сподели той. Остин добави, че Съединени американски щати и техните съдружници от Европейски Съюз и НАТО са решени да дават още по-голяма помощ на Украйна след ударите по нейната територия.

" В избрани случаи ще предоставим тази помощ с огромно влияние през идващите месеци и години ", съобщи началникът на защитата, като напомни, че преди две седмици Съединени американски щати оповестиха нов пакет от военна помощ за Украйна на стойност 1,1 милиарда $, който включва " 18 спомагателни ракетни установки HIMARS, стотици транспортни средства, десетки радари, системи за отбрана с дронове и други "

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР