Общият оптимизъм на българите за непосредственото бъдеще нараства в сравнение

...
Общият оптимизъм на българите за непосредственото бъдеще нараства в сравнение
Коментари Харесай

Всеки трети българин очаква по-добра 2020 година от отиващата си


Общият оптимизъм на българите за непосредственото бъдеще нараства спрямо предишни години. Това демонстрира анкетата " В края на годината " на социологическата организация " Галъп интернешънъл ".

Според проучването се е повишило и чувството за персонално благополучие, само че остава доста по-слабо на база на международните нива.

" На фона на света, България е покрай междинните стойности на оптимизъм, само че когато става дума за персонално благополучие, продължаваме да сме в долната част на класацията. Затова и сме по-големи оптимисти от междинния жител на Европейския съюз, само че сме доста по-нещастни. Докато общият оптимизъм зависи повече от съответната обстановка в страната и е динамичен, чувството за персонално благополучие в годините не се трансформира изключително ", демонстрира изследването на " Галъп ".

В края на годината съвсем една трета (32%) от интервюираните българи чакат 2020 година да е по-добра от отиващата си, за малко над една пета (22%) - по-лоша, а за над една трета (34%) - същата. Отговор не може да даде съвсем всеки десети (12%).

Социолозите показват, че чистата стойност на оптимизма у нас (дялове на оптимисти минус дялове на песимисти 32% минус 22%) е 10, до момента в който през предходната година тази оценка е била негативна: -8.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР