Общият обем на средствата, укрити от руснаци в британски офшорки

...
Общият обем на средствата, укрити от руснаци в британски офшорки
Коментари Харесай

Руски олигарси са укрили $47 млрд. на Вирджинските и Каймановите острови

Общият размер на средствата, укрити от руснаци в английски офшорки на Вирджинските и Каймановите острови, възлиза на 34 милиарда фунта стерлинги (около 47 милиарда долара), оповестява в. "The Sunday Times ".

Информацията е позована на данни от интернационалната неправителствена организация Global Witness, която се бори с корупцията и екологичните закононарушения в страните, изнасящи естествени запаси.

Цитираната сума е пет пъти по-голяма от средствата, изнесени от съветски жители в самата Англия, прецизира news.bg.

Освен това данните на Global Witness демонстрират, че през последното десетилетие през Англия са минали 110 милиарда фунта стерлинги, което значи, че страната е втората по значителност офшорна дестинация за съветските олигарси след Кипър.

На фона на абсурда с отравянето на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия група английски депутати поде самодейност за приемането на закон, който да задължи английските офшорни зони да разкриват самоличността на предприемачите, притежаващи активи под юрисдикцията на Обединеното кралство.

В момента Вирджинските и Каймановите острови са освободени от това условие, което е в действие в самата Англия.

Премиерът Тереза Мей към този момент се разгласи за заледяване на всички активи на съветските олигарси, намиращи се на английска територия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР