Общинското дружество Софийски имоти спечели окончателно едно от делата срещу

...
Коментари Харесай

Автокъща "Капитолия" в Борисова градина остава въпреки загубено дело

Общинското сдружение " Софийски парцели " завоюва дефинитивно едно от делата против наемателите на автокъща " Капитолия " в Борисовата градина. Това излиза наяве от решение на Върховния касационен съд от 17 юни.

Това обаче още веднъж не значи, че прословутият терен от към 1.6 дка в сърцето на София ще се освободи.

Друго частно сдружение, обвързвано с наемателя " Минкин-Албена Минкин " претендира, че е придобило тази част от Борисова градина по отминалост. Абсурдът е цялостен, първо тъй като наемателят няма право да преотстъпва терен на различен, второ поради претенцията наемател да придобие по отминалост имот в най-големия градски парк.
Нежелано и нелегално
Договорът с Едноличен търговец " Минкин - Албена Минкин " беше преустановен още през 2017 година, само че от този момент до момента наемателят отхвърля да напусне и претендира за 10% от направени вложения в размер на близо 283 хиляди лева

" Софийски парцели " печели делата на всички инстанции, като Върховен касационен съд удостоверява последното решение на Апелативен съд - София от 2020 година и отхвърля жалбата на " Минкин - Албена Минкин ". Решението е дефинитивно.

Договорът основателно е преустановен едностранно, а " Софийски парцели " не дължи нищо за направените вложения, защото те са осъществени без категорично единодушие. Нещо повече - построените от наемателя в парцела 6 бр. стоманобетонови фундаменти с чадър от железна структура са изпълнени без позволение за градеж и без утвърдени планове. Те или ще бъдат отстранени, или ще останат в благосъстоятелност на наемодателя. И в двата случая възнаграждение на осъществените СМР не се дължи, написа в решението на Върховен касационен съд.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР