Общинският съветник в Петрич с четири мандата зад гърба си

...
Общинският съветник в Петрич с четири мандата зад гърба си
Коментари Харесай

„Спри да крадеш!“: Общинар изброи лъжите на кмета на Петрич Димитър Бръчков

Общинският консултант в Петрич с четири мандата зад тила си Илиан Ушев изброи неуспехите и лъжите на кмета Димитър Бръчков и разкри забавни детайлности от метода на работа в локалния Общински съвет. С пост във фейсбук Ушев прикани да се спрат кражбите и разказа моментното положение на Петрич и какво, съгласно него, би трябвало да се направи, с цел да тръгне градът към по-добро.

 Илиан Ушев

Narod.bg разгласява цялостния текст без редакторска интервенция:

Като общински консултант се усещам задължен да Ви осведомявам, че:

1. По устав ОбС-Петрич заседава всеки финален четвъртък на месеца,от както се помня (4 мандат съм в ОБС). За последните 6 месеца сме заседавали 2 пъти! Това е ПРЕЦЕДЕНТ! Прецедент за град като Петрич, който по бюджет и население се подрежда незабавно след регионалните градове в България. Всички съветници сме взимали заплата всеки един от тези 6 месеца!

Това е по този начин, тъй като кмета се опасява от постоянните съвещания и дебатираните на тях проблеми в общината.

Това е по този начин тъй като в Петрич няма разделяне на законодателната и изпълнителната власт- един  тип ОБС би трябвало да управлява кмета. А,в Петрич кмета е всьо и все!

Мнозинството /служителите му  в ОБС му озаконяват и гласоподават празни чекове в огромни размери в подмяна на персонални облаги. Вместо да се взема решение истинските  проблеми на жителите и града, ОБС Петрич се занимава с “парашутизъм ”. 

2. Лично за мен най- огромният неуспех на господин Бръчков е Болницата! В предизборната си акция, а след това и като кмет, това беше УЖ неговия най-съществен приоритет!

Най- огромната му нелепост – раждането на МБАЛ ЮГОЗАПАДНА БОЛНИЦА.Случи се  УЖ поради “непосилното ” финансиране на МБАЛ Рокфелер от Община Петрич.

Забележете, че общината продължава с финансовите  инжекции  във филиал Петрич и до през днешния ден,както следва:  

За 2021г. – 1 313 000 лева директно финансиране. За останалите,неофициални разноски няма доклад!

За 2022г. -1 635 000 лева

За 2023г. до м. Март са дадени  545 000 лева

Реклама

В същото време годишната заработка на Югозападна болница за 2022г.  е 23 000 000 лева!  Два пъти повече от оборота на частна  болница в регионалния ни Благоевград. Държа да отбележа също, че във филиал Сандански, община Сандански не налива пари в болничното заведение!

Въпреки тези суми,въпреки  светлите прогнози за едно по- положително опазване на здравето в Петрич- БОЛНИЦАТА НИ ЗАГИВААААА!

Или доста се извършвам кражба в Петричкия филиал на болничното заведение, или е липса на управнически опит! С тези суми можем да си позволим положителни експерти от всички области, с цел да ни лекуват всеки месец и след  15- то число.

Един от най – огромните бичове в община Петрич е негативният приръст!

От 01.01.23г. до през днешния ден – 26.06.23 година в МБАЛ Югозападна болница – филиал Петрич са родени близо 80 бебета!

Това прави 13-14 бебета на месец, плашещо малко са! Ами, скоро  и толкоз няма да има! В последния миг аз и фамилията ми, както  и други бъдещи родители разбрахме, че с изключение на половината м. Август, Родилно поделение Петрич ще почива  и половината м. Юли! Също и много от другите отделения! Това е в контраст с хилядите левове заплати, които се раздават ежемесечно на някои от лекарите в болничното заведение ни!

Всеки осведомен знае,че филиал Петрич се управлява от кмета Бръчков. Ненормално и първобитно е неотложни отделения  да не работят по половин месец,въпреки милионите дофинансиране,които им заплаща общината. 

Не, заплащат ги жителите на общината!  Същите тези поданици, които ги пращат да се лекуват и раждат в Сандански или “вижте някъде нагоре ” …. Аз мога да си го разреша, много от Вас също могат.

Но по какъв начин да се изясни на  баба от с. Гега, че сама би трябвало да отиде  до Сандански,заради високото кръвно. И да се прибере назад, отново сама! Или на дядото от с. Габрене, че би трябвало да хване такси до Сандански с цел да му сменят катетъра! Или да се разкарват дребни деца измежду нощите до Сандански! Или по какъв начин 5 пъти се купуват скенери и ЯМР – еднорози ( всички сме чували за тях,но никой не ги е виждал)

Как спите изобщо…?!

п. с. Петрич има  финанси с цел да се оправи с всичко проблематично: болница,дупки по улиците,озеленяването и т. н.   

Спрете да крадете или се поправете! Или си ТРЪГНЕТЕ,че ми писна на …

п. с. 2 “Ще се направи оптимизация, ще има повече клинични пътеки, ще бъде друго равнището на новата болница, затова и обслужването на пациентите от двете общини ще бъде на по-добро равнище и с повече благоприятни условия “, изясни управникът. Бръчков добави, че предварителните прогнози сочат за най-малко 30% растеж на приходите при обединяване на двете лечебни заведения.

19.10.2016 година Д. Бръчков за сливането на двете лечебни заведения в изявление пред югозападна медия

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР