Общинският съветник от София Карлос Контрера настоява за пълна ревизия

...
Общинският съветник от София Карлос Контрера настоява за пълна ревизия
Коментари Харесай

Карлос Контрера: Погребалният бизнес няма държавна регулация и следва да има най-голяма сива зона

Общинският консултант от София Карлос Контрера упорства за цялостна проверка на гробищните паркове и изготви отчет за гробищната мафия.

" Въпреки напъните, доскоро в зала общинският съвет отхвърли концепцията да създадем краткотрайна комисия и да стартираме инспекция и разбор. Без претекст и без спор. Колегите от ГЕРБ избягаха от диалога. Допуснаха неточност, тъй като с това държание ускориха подозренията, че се пробват да прикрият казуса, а не да го решат. И с което в действителност слагат във връзка с тематиката с гробищните паркове кмета на общината на първа линия. Защото по закон тя дава отговор за стопанисването, в тази ситуация посредством общинското дружество Гробищни паркове, а в другите случаи дават отговор районните кметове ", сподели той в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Този траурен бизнес няма държавна регулация и следва да има най-голяма сива зона. В София обратно в годините има хиляди жаби на хора, които са излъгани от по този начин наречената гробищна мафия. Тоест - взети са им някакви пари за приключване на някаква работа, и това не се е случило или пък се е случило извънредно некачествено. Във всеки един сходен не напълно контролиран бизнес има стопански ползи, които имат своето политическо посланичество. Понякога то е много необичайно, от време на време е много обяснимо ", съобщи още Контрера.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР