Общинският съветник от БСП Йордан Василев прочете в ОбС -

...
Общинският съветник от БСП Йордан Василев прочете в ОбС -
Коментари Харесай

БСП: Альоша е един от символите на Пловдив!

Общинският консултант от Българска социалистическа партия Йордан Василев прочете в Общински съвет - Пловдив декларация поради поругаването на исторически монументи в града, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Припомняме, че обект на вандалски прояви предишния месец бяха  в " Кършияка " и , които бяха почистени от чиновници на Оперативна програма " Чистота " неотложно. 

" Декларация

От ППГОС на Българска социалистическа партия - ПЛОВДИВ

Ние, общинските съветници от Българската социалистическа партия, с паника следим зачестилите прояви на похищения и опити за изопачение и поругаване на исторически събития и обвързваните с тях монументи на територията на град Пловдив.

Всяка историческа ера има своите спечелили и губещи!

Всяка историческа ера оставя за бъдните генерации паметни градежи, ознаменуващи спечелилите, които фиксират историческата истина!

От 1990 година нашето общество пое по така наречения либерален път, а от 2007 година България стана член на Европейския съюз. Съюз, декларативно построен на постулатите за свободната воля и придвижване, приемливост, равните права и почитание към другите по етнос, разбирания и традиции. Съюз, появил се след освобождението на Европа от фашистката чума.

За страдание през днешния ден виждаме все по-чести неофашистки прояви в обществото ни, целящи да подменят груповата ни памет, подменяйки историята!

Само преди месец чествахме най-българската дата от новата ни история – 3 март, дата, без която през днешния ден нямаше да ни има на политическата карта на света като страна. Огромно оскърбление провокираха у нас закичените и развявани небългарски знамена от политически овластени фигури, а заместник-кметът на града с сектор " Образование “ намерено в обществените мрежи се отхвърли от Националния празник.

С горест и страдание следим и следващата порция опити за заличаване и поругаване на един от знаците на града – паметника Альоша, от псевдообщественици, очевидно надявайки се да бъдат видяни и възнаградени от някое непознато посолство.

Само след броени дни, на 11 април, ще отбележим Международния ден на някогашните политзат АНКЕТА:
Трябва ли да махнат Альоша от Бунарджика?

Да
Не
Нямам мнение по въпроса

ворници и концлагеристи. Това е ден, основан с решение на Организация на обединените нации. На тази дата през далечната 1945 година пандизчиите в Бухенвалд край Ваймар, научили за приближаването на съюзническите войски, подвигат интернационално въстание срещу хитлеристите и излизат на независимост. В основата на организацията стоят руски военнопленници, които разоръжават защитата и поемат управлението на лагера. На тази дата почитаме и жертвите от останалите лагери на гибелта: Аушвиц, Берген-Белзен, Дахау, Захсенхаузен, Белжец, Майданек, Собибор, Треблинка и Щутхоф.

Монументът, ознаменуващ тази дата в Пловдив, повдигнат на мястото на тогавашния фашистки затвор, през днешния ден парк " Сърнена гора “, в регион " Северен “, преди седмица бе осквернен още веднъж! Поруган по този начин, както годишно се случва и с останалите паметни плочи и барелефи, отбелязващи българската история в интервала 1945-1989 година.

Уважаеми дами и господа,

Заличаването и подмяната на исторически обстоятелства, опитите за заличаване на монументи от отминали столетия, колкото и политкоректно да звучат през днешния ден в някои глави, не е ДЕМОКРАЦИЯ! Това е фашизъм! И ние би трябвало да се противопоставим с всичките си сили на тези процеси!

Хора, бдете!

ППГОС на Българска социалистическа партия - Пловдив "

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР