Общинският съвет във Враца прие въвеждането на задължително предучилищно образование

...
Общинският съвет във Враца прие въвеждането на задължително предучилищно образование
Коментари Харесай

Важно! Приеха задължителното предучилищно образование за 4-годишните деца във Врачанско

Общинският съвет във Враца одобри въвеждането на наложително предучилищно обучение за 4-годишните деца, научи организация BulNews.
Решението бе гласувано на днешното постоянно съвещание на локалния парламент, което се организира посредством видеоконферентна връзка поради ограничение на разпространяването на ковид.
Въвеждането на наложителна предучилищна подготовка се планува да влезе в действие от образователната 2023/2024 година, в този период общините следва да основат нужните условия за използването му. То може да се вкара и преди този период, в случай че условията са спазени.
В детски градини във Врачанско за образователната 2020/2021 година се образоват и възпитават 543 деца на 4 – годишна възраст. Във всички детски заведения има обезпечени условия за реализиране на наложителното предучилищно обучение.
В интервала 20 октомври - 6 ноември от шефовете на детските градини е извършено допитване до родителите на 4-годишните деца, в което са заявили единодушието си за въвеждане от 2021 година на наложителна предучилищна подготовка на 4-годишните деца.
Решението бе признато с 35 гласа „ За “, „ Против “ и 2 „ Въздържал се “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР