Общинският съвет в Пловдив за втори път не одобри подписването

...
Общинският съвет в Пловдив за втори път не одобри подписването
Коментари Харесай

За втори път местният парламент отхвърли анекса за ползването на Колежа

Общинският съвет в Пловдив за повторно не утвърди подписването на анекс сред Община Пловдив и ПФК Ботев Пловдив по отношение на стопанисването на „ Колежа ”. Предложението още веднъж не провокира диспути, като от гласуването едвам 9 съветници го поддържаха, 4 бяха „ срещу ”, а 23 се въздържаха.
Прочетете още
На първото гласоподаване предлагането бе събрало 15 гласа „ за ”. Предложението не срещна поддръжката на общински съветници от ГЕРБ, Демократична България, Алтернатива за Пловдив и самостоятелните съветници. Други пък, макар че бяха в залата изобщо не участваха във вота.

Сегашният контракт няма съответна времева рамка за какъв брой време оборудването ще бъде отдавано. В него е записано, че то ще се употребява до провеждането на дълготрайна процедура за отдаването под формата на концесия или Закона за спорта.

Според вносителя това лимитира опцията клубът да прави вложения в възстановяване и строителство на оборудването, които ще са нужни за приемането на четвърта категория за УЕФА. Така с анекса стадионът трябваше да се отдаде за три години, а при осъществяване на вложенията - срокът на контракта да се удължи автоматизирано с 10 години или до процедура за дълготрайното му отдаване.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР